Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obratio joj se na ulici

Bjegunac iz šibenskog zatvora predao se – novinarki

Zatvor u Šibeniku
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
15.03.2016.
u 08:33

Riječ je od 27-godišnjem Giovanniju Nanutu koji je u bijegu iz šibenskog zatvora bio od sredine prosinca

Bjegunac iz šibenskog zatvora predao se novinarki Slobodne Dalmacije, javlja Slobodna Dalmacija.

Riječ je o 27-godišnjem Giovanniju Nanutu koji je od sredine prosinca bio u bijegu iz šibenskog zatvora gdje se, zbog niza krađa, nalazio na izdržavanju petogodišnje zatvorske kazne.

– 'Ja sam Giovanni Nanut i želim se, u vašoj pratnji, vratiti u zatvor. Molim vas, otpratite me do ulaznih vrata Okružnog zatvora u Šibeniku jer ste novinarka koja je, nakon mog bijega iz bolnice, objektivno izvijestila javnost o tome.

Niste u tu priču uvukli moje roditelje i obitelj, niste me prikazali opasnim kriminalcem i senzacionalistički napumpali stvar, što su napravili brojni vaši kolege iz drugih medija. Osim toga, ne želim da itko zbog mog povratka profitira, da sebi pripiše zasluge koje nema, ni policajci ni sudstvo.

Vraćam se svjesno i bez ičijeg nagovora u nadi da ću dokazati svoju nevinost. Polažem veliku nadu u novu vlast i pravosuđe pred kojim ću se, dostupnim sredstvima, boriti za obnovu postupka. Valjda će biti uočeni svi propusti šibenskog suda, a vas molim da svjedočite tome iz prve ruke i napišete što se stvarno dogodilo.

Tim se riječima Nanut obratio na ulici novinarki tog lista

Nanut je pobjegao nakon što je zbog ozljede glave u pratnji pravosudnih policajaca doveden u bolnicu. O okolnostima njegova bijega iz bolnice PU šibensko-kninska medije je izvijestila šturo. 

>> Doveli ga na sud, on pokušao pobjeći pa mu pozlilo 

>> Plavuša iz Finske među ubojicama i mafijašima. Među najtraženijim bjeguncima i dva Hrvata

Komentara 3

Avatar dario554433
dario554433
09:41 15.03.2016.

Pobjegao iz najčuvanijeg zatvora al od novinara nije.

DU
Deleted user
09:18 15.03.2016.

Jesenti milu bigulicu, u navodno ozbiljnim novinama ne bi trebalo relativizirati stvar a samo zato da se "kreira" senzacija. Naime, predati se, u ovom slučaju, je pravni pojam koji znači dobrovoljno izručiti samoga sebe policiji ili tijelima kaznena progona, daklee nekomu od pravosudnih tijela, onda kada prekršitelj zakona sam uvidi da je u danim okolnostima to za nj najbolje. Upravo tako postupio je i taj Nanut. Novinarka Slobodna Dalmacije nije bila niti je mogla biti osoba kojoj se on predao, nego osoba koju je zamolio da mu pomogne pri predaji mjerodavnim vlastima. Novinari bi morali shvatiti da svakim senzacionalističkim izvješćivanjem pile granu na kojoj sjede jer bivaju sve manje vjerodostojni.

MU
muharem264
21:01 16.03.2016.

Novinarka uhapsila bjegunca,svaka cast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije