Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građene bez dozvole

Bespravna gradnja: Ovo su kuće političara na Viru, neće ih rušiti

Vikendice političara na Viru (1)
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
1/5
22.02.2013.
u 13:38

Objekti Ante Đapića, Zdravka Tomca, oca Darka Milinovića te Pavla Miljavca – sigurni

Dok bageri Ministarstva graditeljstva posljednjih dana ruše bespravno sagrađene objekte na Viru, neki hrvatski političari mogu mirno spavati. Objekti Ante Đapića, Zdravka Tomca, oca Darka Milinovića te Pavla Miljavca – sigurni su.

Iako se često kroz medije provlačilo da je riječ o vikendici Darka Milinovića, vlasništvo zapravo pripada njegovu ocu, pišu 24 sata. Objekt je legaliziran prije više od tri godine, objasnio je bivši ministar.

A zašto je uopće vikendica građena bez dozvole, Milinović je objasnio da je bila riječ o "nečemu" oko prostornog plana, no ne sjeća se točno o čemu. Otac je, kaže, predao dokumentaciju za legalizaciju dan nakon roka još 2003. godine, a zakasnili su zapravo ljudi koji su vodili brigu o dokumentaciji, koje je angažirao za taj posao, ispričao je Milinović.

Bivši SDP-ov potpredsjednik Vlade Zdravko Tomac također je vlasnik kuće na Viru koju je gradio bez dozvole, a legalizirao ju je još prije deset godina. Davne 1978. godine, kada je građena, sve je bilo selo te je bilo normalno tako graditi, rekao je Tomac.

Svoju vikendicu legalizirao je i Anto Đapić, nešto manje od četiri godine nakon što je počeo s radovima 2002. godine. Iste 2005. godine na Viru je legalizirano još 650 bespravno građenih objekata. 

Političar i general Pavao Miljavac na Viru je legalno podignuo kuću, no među “graditeljima bez papira” našao se zbog nadogradnje. Podignuo je kat iznad garaže blizu Tomčeve kuće.

>>Počelo je rušenje: Na Vir poslani prvi bageri u pratnji policije!

Komentara 56

Avatar maldex
maldex
18:12 22.02.2013.

To je Hrvatsko pravosudje ! Ako imas veze i poznanstva nitko ti nista ne moze. Ali stanovnici Vira bi se trebali udruziti i srusiti ove kuce u kao udruga ostecenih gradjana u vlastitom aranžmanu kad nece ministarstvo graditeljstva.

MO
modovisisajteMaraschino
15:00 22.02.2013.

to nisu kuće... to su vikendice i apartmani...

DU
Deleted user
18:12 22.02.2013.

jebiga svi ste protiv poreza na nekretnine, protiv rusenja, protiv... a zelite dobro zivjeti... Vi ulazite u EU kao najsiromasnija zemlja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije