Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJAKU

Bespoštedan rat za državnu imovinu: Marić je dirnuo u osinjak

Goran Marić podnio ostavku
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
20.07.2019.
u 19:30

Bivši ministar državne imovine ušao je u sukob s brojnim moćnim lobijima tražeći da otkupe ili plaćaju tržišnu naknadu za nekretnine koje koriste, a koje su u državnom vlasništvu

Mislim da su rezultati koji su dosad napravljeni jako dobri, procesi koji su u tijeku jako su dobri i nastavit ću s njima i dalje – izjavio je novi ministar državne imovine Mario Banožić odmah po imenovanju na ministarsku dužnost. No, na pitanja zastupnika, a zatim i novinara o „nekretninskoj mafiji“, kazao je da ne može prihvatiti taj pojam jer se s njim nije susreo. Možda je novi ministar u pravu i možda je riječ „mafija“ doista preteška, no činjenica je da su lobistički interesi u resoru u koji dolazi snažniji nego u bilo kojem drugom. Ovo je ministarstvo pod većim pritiskom i već zbog činjenice da, za razliku od drugih resora, ne dijeli nikakav novac, nego samo naplaćuje. A koliko su pritisci snažni kada se pokuša naplatiti korištenje državne imovine, očituje se i u činjenici koju ni sam Banožić ne pokušava negirati – odnos države prema vlastitoj imovini u posljednjih je 30 godina bio krajnje nemaran.     

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Nuklearka Krško: Černobil ovdje nije moguć, radit ćemo bar do 2043.

- Životni intervju Miranda Mrsića: Račan nije odredio nasljednika, nije SDP monarhija

- Najčudnija granica na svijetu

- Naš povjesničar pronašao pisma Pavelićevih vojnika koji su 1935. godine zaglavili u Italiji

Ključne riječi

Komentara 13

ST
stefj
00:33 21.07.2019.

Eto, čovjeka koštao glave kupleraj na Trgu Bana Jelačića..,

BS
@bserver
01:00 21.07.2019.

Tobože, i ispao žrtva. A kupovao ispod stola uz hrpe čudnih privilegija za sebe? Prodavao podrume, šupe, ruševine bez osnovnih uvjeta kao stanove. Stavio im tržišnu cijenu. Čak lažno prikazivao uvećane kvadrature u odnosu na zatečeno stanje!? Ma pravi anđel!

CE
centirion
07:18 21.07.2019.

Slika tih faca sve govori!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije