Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijepljenje preko reda

Beroš: Sve ustanove moraju ispitati provode li se cijepljenja prema utvrđenim kriterijima

Zagreb: Ministar Vili Beroš dao je iizjavu medijima
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
12.02.2021.
u 18:44

Za sve osobe i ustanove u kojima se pokaže da je bilo neopravdanih odstupanja, utvrdit će se razina odgovornosti, poručio je ministar

Nakon što je u Hrvatskoj zabilježeno više slučajeva cijepljenja "preko reda", ministar zdravstva Vili Beroš naložio je ispitivanje. Oglasio se i priopćenjem u kojem je naveo kako će se ustvrditi razina odgovornosti za sve osobe i ustanove kod kojih se pokaže da je bilo neopravdanih odstupanja.

- Sve zdravstvene ustanove u Hrvatskoj, koje sudjeluju u cijepljenju protiv covid-19, dobile su od Ministarstva zdravstva putem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zadaću preispitati da li se cijepljenja u cijeloj zemlji provode u skladu s utvrđenim kriterijima o prioritetima

Provoditelji cijepljenja i u njima odgovorne osobe dužni su utvrditi da li je bilo odstupanja od navedenih pravila, te o njihovom postojanju i broju takvih slučajeva izvijestiti Hrvatski zavod za javno zdravstvo kao nositelja nacionalnog programa cijepljenja i Ministarstvo zdravstva. Pri tome treba voditi računa o poštivanju zakonskih odredbi o zaštiti osobnih podataka građana. Za sve osobe i ustanove u kojima se pokaže da je bilo neopravdanih odstupanja od utvrđenih kriterija u redoslijedu cijepljenja ili drugih vrsta nepravilnosti, utvrdit će se razina odgovornosti, priopćio je ministar Beroš. 

VIDEO Uzavrelo na presici Stožera. Alemka Markotić: "Barem jedno od vas tu se cijepilo preko reda"

- Molim sve one koji provode cijepljenje da se drže programa i plana cijepljenja. Ono što sam napravio jest da sam uputio dopis HZJZ-u da propiše što da se radi točno s cjepivom koje ostane u bočici, kazao je Beroš ranije danas na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Ključne riječi

Komentara 34

ZV
Zvonko
19:25 12.02.2021.

Postoji pravilo - Kad brod tone , kapetan zadnji napušta plovilo. Kod nas u hrvatskoj je pravilo da prvo politićari uzimaju dostupne lijekove a otatak naroda kako se snađe. Nedaj Bože veće ugroze za ovaj hrvatski napaćeni narod jer po ustaljenoj praksi prvo bi vladajući i njohova svita zbrisali. Na slijedećim izborima birajte kapetane koji dijele sudbinu s svojim narodom.

KO
Korumpirani
19:10 12.02.2021.

A koji je to kriterij, kriterij iskaznice HDZ a možda??

ZV
Zvjerko1
19:24 12.02.2021.

A tko će ispitati cijepe li se ljudi po važećim kriterijima u Fran Mihaljević? Možda Markotićka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije