Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Beroš: Sve ustanove moraju ispitati provode li se cijepljenja prema utvrđenim kriterijima

Za sve osobe i ustanove u kojima se pokaže da je bilo neopravdanih odstupanja, utvrdit će se razina odgovornosti, poručio je ministar
12. veljače 2021. u 18:44 34 komentara 894 prikaza
Zagreb: Ministar Vili Beroš dao je iizjavu medijima
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon što je u Hrvatskoj zabilježeno više slučajeva cijepljenja "preko reda", ministar zdravstva Vili Beroš naložio je ispitivanje. Oglasio se i priopćenjem u kojem je naveo kako će se ustvrditi razina odgovornosti za sve osobe i ustanove kod kojih se pokaže da je bilo neopravdanih odstupanja.

JEDVA SE IZVUKAO Psihijatar Vukušić otkrio detalje svoje borbe s koronom pa žestoko opleo po Buriloviću i Borasu

- Sve zdravstvene ustanove u Hrvatskoj, koje sudjeluju u cijepljenju protiv covid-19, dobile su od Ministarstva zdravstva putem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zadaću preispitati da li se cijepljenja u cijeloj zemlji provode u skladu s utvrđenim kriterijima o prioritetima

Provoditelji cijepljenja i u njima odgovorne osobe dužni su utvrditi da li je bilo odstupanja od navedenih pravila, te o njihovom postojanju i broju takvih slučajeva izvijestiti Hrvatski zavod za javno zdravstvo kao nositelja nacionalnog programa cijepljenja i Ministarstvo zdravstva. Pri tome treba voditi računa o poštivanju zakonskih odredbi o zaštiti osobnih podataka građana. Za sve osobe i ustanove u kojima se pokaže da je bilo neopravdanih odstupanja od utvrđenih kriterija u redoslijedu cijepljenja ili drugih vrsta nepravilnosti, utvrdit će se razina odgovornosti, priopćio je ministar Beroš. 

VIDEO Uzavrelo na presici Stožera. Alemka Markotić: "Barem jedno od vas tu se cijepilo preko reda"

- Molim sve one koji provode cijepljenje da se drže programa i plana cijepljenja. Ono što sam napravio jest da sam uputio dopis HZJZ-u da propiše što da se radi točno s cjepivom koje ostane u bočici, kazao je Beroš ranije danas na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Tri, dva, jedan – kuhaj!
Komentari ne staju! Gledatelji ovo zamjeraju pobjednici showa: 'Tužno. Trebala je to učiniti, nije fer'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Zvonko:

    Postoji pravilo - Kad brod tone , kapetan zadnji napušta plovilo. Kod nas u hrvatskoj je pravilo da prvo politićari uzimaju dostupne lijekove a otatak naroda kako se snađe. Nedaj Bože veće ugroze za ovaj hrvatski napaćeni narod jer po ... prikaži još! ustaljenoj praksi prvo bi vladajući i njohova svita zbrisali. Na slijedećim izborima birajte kapetane koji dijele sudbinu s svojim narodom.

  • Korumpirani:

    A koji je to kriterij, kriterij iskaznice HDZ a možda??

  • Zvjerko1:

    A tko će ispitati cijepe li se ljudi po važećim kriterijima u Fran Mihaljević? Možda Markotićka?