Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob ili predstava

Bernardićeva solo akcija bombaša samoubojice koji si je raznio prst

'25.09.2010., Hypo Alpe Adria Centar, Slavonska avenija 6, Zagreb - 5. Izvjestajno-tematska konvencija SDP-a. Predsjednik SDP-a Zoran Milanovic i Davor Bernardic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
21.12.2010.
u 21:08

Bernardiću je glava ostala na ramenima, a zbog mira u kući "egzekutori" s Iblerova trga prijeći će preko svega.

"Bombaš samoubojica ostao bez prsta", tako je Bernardićev čin, ali i posljedicu te, po njemu, sulude akcije komentirao naš sugovornik iz vrha SDP-a.

Naravno, riječ je o slikovitom opisu prekjučerašnjeg nastupa predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića u Gradskoj skupštini kada je glasao različito od svoje stranke, a u raspravi je svoje kolege implicite prozvao licemjerima koji su dizanjem ruke za Bandićev proračun izgubili obraz.

>>Milanović: U SDP-u nije došlo ni do kakvog raskola

>>Raskol u SDP-u: Milanović bjesni, Bernardić mu otkazao poslušnost

I dalje ostajem pri svom
Bernardiću je glava ostala na ramenima, a zbog mira u kući "egzekutori" s Iblerova trga prijeći će preko svega. Bernardić ne treba strahovati od naknadnog glavosijeka. Doznajemo da šef stranke Zoran Milanović, iako strahovito ljut, neće pokrenuti akciju raspuštanja zagrebačkog ogranka.

– Još nam samo to fali u godini kada nas očekuju najvažniji parlamentarni izbori do sada – kaže naš sugovornik te domeće da bi inače Bernardić bio teško kažnjen zbog štete koju je učinio stranci. Sam Bernardić ima sasvim drukčije viđenje svog nastupa i svih mogućih posljedica.

– I dalje ostajem pri svom stavu. Bandić je predložio loš proračun koji ne osigurava razvoj, opterećuje građane i opasno ugrožava Zagrebački holding. To nisam mogao podržati. Uostalom o Bandićevu proračunu isto misle i ostali zastupnici SDP-a. Pokušao sam ih nagovoriti da odbace proračun, ali nisam uspio – govori Bernardić "dan poslije".

Kaže da su njegovi kolege tako postupili jer su procijenili da je to jedino ispravno u ovom trenutku kada gradonačelniku zakon omogućuje da ucjenjuje zastupnike raspuštanjem Skupštine.

Unutarstranačka borba
Bernardić očito smatra da su njegovi kolege pogrešno procijenili političku situaciju jer bi Bandić na koncu, tvrdi, popustio i prihvatio SDP-ov zahtjev da se ne uvodi harač na roditelje čija djeca idu u vrtiće. Znači, osim što ste ih de facto optužili za licemjerje, sada tvrdite da su i politički "slijepci"?

– Ne. To ste vi rekli. Mislim da svatko ima pravo na svoje mišljenje i da su svi postupili dosljedno – kaže Bernardić, pokušavajući ugasiti požar koji je izazvao svojim istupom u Skupštini.

Bernardić će danas-sutra sigurno kapitalizirati svoj nastup i reći: Ja sam Bandiću rekao ne, za razliku od drugih.

No pravi razlog zbog kojega se odlučio na solo akciju jest odmjeravanje snaga unutar same stranke. Dobro upućeni tvrde da se Bernardić pred njemu naklonjenim članovima zagrebačkog SDP-a želi dokazati kao "prvi u gradu" koji neće plesati kako Milanović svira. Očito želi da ga kolege u klubu zastupnika počnu više respektirati. Oni mu, pak, poručuju da je "nedorastao funkciji koju obnaša" i da je zloupotrijebio poziciju šefa kluba, zbog čega su mnogi "starješine" duboko razočarani. U prijevodu, poručuju da će se Bernardiću to kad-tad vratiti.

Komentara 93

Avatar tetak
tetak
21:19 21.12.2010.

I Ivo Josipović je glasovao kontra stranke pri arbitražnom sporazumu, a vidi ga sad Predsjednik. Nije valjda da se Milanče usplahirio za poziciju ?????

OB
-obrisani-
08:58 23.12.2010.

@ comparator \"Nemaju nikakvih ideja jer da ih imaju smjesta bi smjenili Bandića\" --- Nemaš pojma kako radi sustav, jel\'da? Skupština/SDP ne može smijeniti Bandića, jer je izabran direktnom voljom građana. Da mogu, već bi ga makli.

MM
Mladen Miletić
21:14 21.12.2010.

Bernardiću je glava ostala na ramenima, a zbog mira u kući \"egzekutori\" s Iblerova trga prijeći će preko svega. To se zove sloboda ? demokracija? diktataura ? ili balkanska kultura ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije