Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uljanik
Povratak na članak

Bernardić: Radnici Uljanika s pravom pitaju 'di su pare'; Bandić: Ovo je otužno i smiješno

Pozvao je Vladu i pulsku gradsku upravu te ostale vlasnike da zajednički pronađu model za donošenje i provedbu plana restrukturiranja jer bez toga neće biti moguće održati brodogradnju

Komentari 16

HR
Hrabraja
14:31 30.08.2018.

kako moze strateški interes drzave biti grana privrede koja konstantno radi s gubitkom

VL
HR
Hrvatska
13:39 30.08.2018.

Hahahahhahaha

VL
MV
Mijat vrdoljak
14:33 30.08.2018.

Ne kužim SDP je riješio probleme hrvatske brodogradnje, otkud sada problemi ako su riješeni.

VL
MI
MikiPrdekana
13:48 30.08.2018.

Milan Bandić hahahahaha

VL
Avatar dpejakovic
dpejakovic
09:26 31.08.2018.

Lupetalo opet laprđe...

VL
DU
Deleted user
13:58 30.08.2018.

Oko toga se nitko ne treba sekirati. Misleći da su jako pametni tkz. političari najčešće na kraju ispadaju totalne naivčine. Ostavljaju iza sebe tragove poput medvjeda pa u stvari treba samo neko htjeti da ih ulovi. A to vrijeme uu najvećem broju slučajeva uvijek dođe.

VL
AU
aunick
14:50 30.08.2018.

Tko bi u zapadnom svijetu godinama dotirao, placao postojanje nekonkurentne industrije. Mali dioncari su vlasnici 45%, a i vecina od njih su na platnim listama brodogradnje. Drzava je vlasnik 25% te nekakav partner (citaj koruptivni) Koncar oko 12% svi su oni proporcionalno krivi za stanje. Lokalne vlati koje imaju alate da to sve nadgledaju su izravno krive jer to nisu ocito cinile. Daklem sve skupa nesamoupravljanje na hrvatski nacin. Najveci dionicar, snagom svoga ucesca u kapitalo (citaj sto je i od koga capio u pretvorbi) mogu da izaberu svoje rukovodstvo i da samoupravljaju. Mogu da biraju strucnjake, nametnu strogu kontrolu ili da i dalje idu drugarski, naravno u propast. Ici u svoju propast nije tako riskantno u socio postkomunistickom drustvu, jer drugovi tu je drzava da pomogne radnickoj klasi, da donese lovu. Sve se ovo ponavlja vec 25 godina i ponavljace se dok se neuvede trzisna ekonomija.

VL
Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
08:32 31.08.2018.

Nek pita svoje prijatelje is IDS-a 'di su pare'..

VL
Avatar liquidsky
liquidsky
19:11 30.08.2018.

Bandić i Bernardić dali izjave ha ha ha ha :D Sekretar bivše komunističke partije i njegov SKOJ-evac, ne zna se tko je veći autoritet za gospodarstvo :D Jednom sudi Republika Hrvatska, drugom će presuditi SDPartija. Novinari stvarno više nemaju nikakveve kriterije za stalnu popunu svojih portala.

VL
Avatar maxist
maxist
14:42 30.08.2018.

"interes" je zadržavanje brodogradnje ? a na 100 gube 30-70 ! ..i tako godinama ....tko radi s dobitkom ? Politika instalira svoje derikože za upravu i mirno gleda kako im katovi vila rastu .. a radnici ne dobiju plaću ? Bankrot !

VL
AF
afer
15:17 30.08.2018.

Treba kazati onom malom smotanome do Bandića ovako:'' neka radnici kao večinski vlasnik u Uljaniku pitaju svoje predstavnike u upravi gdje su pare. I još neka ih pitaju kako je moguće da je Uljanik svaki brod koji je ugovorio bio ugovore sa gubitkom prije nego što su ga zapoćeli raditi? Zna se cijena rada, željeza, ugrađenog željeza i koliko vam je uobičajeno kasniti pa neka vam vaši predstavnici u upravi to izračunaju.

VL
OK
OKTOPOD
15:32 30.08.2018.

Zašto su brodogradilišta naš problem kad nisu i ne bi trebala biti. Toliko se novca slilo u državnu blagajnu, u gradske blagajne gje su stacionirna, kad bi se samo jedan mali dio vratio bivšim i sadašnjim radnicima, bivših i sadašnjihnjih problema ne bi niti bilo. Problema ne bi bilo za djecu koju čeka još jedna godina neizvjesnosti: od kojega će im novca , mame i tate, kupiti odječu i obuču, a od kojega knjige i marendu. Trebamo se pitati, jer njihovi roditelji nisu privilegirani dio društva. Oni ih neće moći opremiti za školu. a u staroj odjeći i obuči se neće moći takmićiti sa svojim kolegom koji do njega sjedi, a koji zahvaljujući ocu, je privilegiran. Pitam se: moraju li ta djeca baš na početku odrastanja osjetiti svu nepravdu društva , nepravdu koju trpe njihovi roditelje , pa tako i oni? Pogledajmo gradove u kojima su brodogradilišta. Neka su tu već prije stotinu, a neka i dvije stotine godina. Sve što su te sredine imale i imaju danas njihove radničke ruke su podigle. Nisu podizale samo gradjevine , ceste, puteve i ulice, već su podizale i stručnjake : doktore i inžinjere. Dizale bolnice , i druge industrijske objekte. Ako je tome tako zar nije žalosno da je brodogradnja dovedena na prosjački štap, i da ti ljudi- radnici prose vlast da im plati za svoj pošten rad, za koricu kruha . Kamate upće ne traže , ne mole. Jer to njima nije u krvi, Kažu: neka mole oni od nas, jer mi smo to zaradili. fr.

VL
MI
miso
13:59 30.08.2018.

... Tu se ne zna tko pije, a tko plaća. Pa, bivša država je znala voditi računa o industrijama u svom okviru. ...Nije li bivšu državu naslijedila Hrvatska ili Europska komisija. ... Netko od njih dvije točno zna (ili mora znati) što će i kako raditi s brodogrednjom, poljoprivredom, turizmom, faramaceutikom, elektroindustrijom, ... ili tu nema glave, već su samo repovi? ... Pa, onda hvala lijepa na takvoj državi!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.