Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bernardić izgubio Hrelju, a našao Lazara Grujića

Hrelja je potpisnik SDP-ove Deklaracije o dobrom društvu, no na izbore ne idu zajedno.
05. veljače 2019. u 12:20 7 komentara 1228 prikaza
Bernardić i Hrelja
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić našao je umirovljeničku stranku koja će podržati Partiju. Riječ je o Stranci umirovljenika koju vodi Lazar Grujić, a koja će, kažu u SDP-u, pozvati sve svoje članove da glasuju za SDP na izborima za EU parlament. Zauzvrat, tvrde u SDP-u, u Stranci umirovljenika ne traže ništa pa tako neće dobiti ni mjesto na toj SDP-ovoj listi za EU parlament.

Davor Bernardić Bernardić u Makarskoj: 'Curenje tajnih dokumenta je kazneno djelo za što se ide u zatvor'

Vrbovao i Daliju Orešković

Podrška stiže u pravi čas. Točnije, otprilike mjesec i pol dana nakon što je šef HSU-a Silvano Hrelja odbio zajednički izlazak na izbore sa SDP-om.

– Da razgovarali smo i Bernardić je nudio HSU-u zajednički izlazak na EU izbore. Rekao sam da sam počašćen ponudom, ali da je došla prekasno. Naime, HSU je u tom trenutku već bio odlučio da će na te izbore ići zajedno s Amsterdamskom koalicijom – kaže Silvano Hrelja.

Zanimljivo je i da je Bernardić HSU-u nudio koaliciju za EU izbore iako je SDP odlučio da će na te izbore stranke izići samostalno. Može se pretpostaviti da je Bernardić na taj način htio poboljšati izglede svojoj listi s obzirom na to da mu o uspjehu na EU izborima vjerojatno ovisi i čelna funkcija.

Tako se prije spominjalo i da je Bernardić na listu pokušao vrbovati i šeficu novoosnovane stranke START Daliju Orešković koja ga je odbila, a naknadno je to učinio i Silvano Hrelja čija je stranka svojedobno potpisala i SDP-ovu Deklaraciju o dobrom društvu.

Ranko Ostojić o slučaju razrješenja dužnosti savjetnika za unutarnju politiku predsjednice BRANITELJI SDP: HDZ nema pravo svojatati Domovinski rat

A kako je uvijek poželjno da se uz neku listu vežu i umirovljenici, Bernardić se sjetio Lazara Grujića i njegove stranke koja im se ionako već neko vrijeme sama nudi.

– Grujić vidi svoju priliku u tome što je Hrelja odlučio ići s Amsterdamskom koalicijom, a za razliku od Hrelje, on može pristati na davanje podrške a da to ne traži mjesto na listi – kaže jedan član vodstva SDP-a koji je potvrdio da se još jesenas na sjednici vodstva SDP-a raspravljalo o Lazaru Grujiću i potencijalnoj suradnji s njegovom Strankom umirovljenika.

Umirovljeničku stranku koja će ih podržavati ili biti s njima na listi uvijek su htjele imati uza sebe velike stranke. I HDZ i SDP. Kolika korist može biti od riječi “umirovljenici” u nazivu znao je dobro i šef Reformista Radimir Čačić. Na istoj adresi na kojoj se nalazilo sjedište Reformista tako je 2015. godine niknula i Stranka hrvatskih umirovljenika kojoj je na čelu bila Alenka Košiša Čičin Šain, u isto vrijeme i glavna tajnica Reformista.

SDP održao konferenciju o curenju podataka sdp o curenju informacija: 'Tko ih dila? Tražimo o tome hitnu istragu i postupanje DORH-a'

“Prvi Berin penzić”

Šef Stranke umirovljenika Lazar Grujić tada se oglasio satiričnim priopćenjem u kojem je insinuirao Čačićev razgovor s glavnom tajnicom.

“Čuj, Alenka, osnuj mi, molim te, umirovljeničku stranku! Zoki ima Hrelju, Karamarko ima onog, kako se zove... Špiku, HSS ima svoje penziće...”, pisao je tada Grujić, danas “prvi Berin penzić”.

Konferencija SDP-a na temu Zakona o pobačaju

[video: 29148 / ]
ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

 • krademkoHDZ:

  Ovaj klipan riješio dvije muhe jednim udarcem, srbin i penzić, pa da nije sposoban, kažu...

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Tko je Grujić Lazo? Gdje je do sada "sjedio"?

 • okvals54:

  Tko god da je dobio Hrelju,ustvari dobio je samo debelu spodobu od nekih 120 kg,a glasova ZERO.