Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne računaj na mene'

Beljak tvrdi da HDZ pokušava preuzeti HSS, odgovorio im starom pjesmom

Krešo Beljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
05.09.2018.
u 13:19

Što se tiče nagađanja o odlasku Petin, Beljak je rekao kako ne može staviti ruku u vatru ni za koga, ali da je prema njegovim informacijama to daleko od istine.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručio je u srijedu, komentirajući ulazak krašićkog načelnika i njegova zamjenika u HDZ te napise o odlasku HSS-ovke Ane Marije Petin u to stranku, "permanentnim pokušajem da preuzmu HSS".

„Događa se permanentni pokušaj HDZ-a da na ovaj ili onaj način preuzmu HSS. To je njihova stara želja i boljka na koju ja, kao legalno izabran predsjednik stranke s punom podrškom vrha stranke mogu Plenkoviću odgovoriti starom pjesmom Bijelog dugmeta 'Ne računaj na mene'”, poručio je Beljak s konferencije za novinare.

Načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik i njegov zamjenik Josip Špoljar, koji su krajem veljače podnijeli ostavke na sve dužnosti u HSS-u, sinoć su potpisali svoje članstvo za HDZ, a mediji nagađaju kako bi u tu stranku mogla otići i potpredsjednica HSS-a Ana Marija Petin.

Što se tiče nagađanja o odlasku Petin, Beljak je rekao kako ne može staviti ruku u vatru ni za koga, ali da je po njegovim informacijama to daleko od istine.

Krešo Beljak
1/4

HSS uputio u proceduru prijedlog zakona o oporezivanju nezakonito stečene imovine

 HSS je u srijedu u saborsku proceduru uputio svoj Prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine i posebnom oporezivanju nezakonito stečene imovine, koji je, poručuju, logičan i pošten, usmjeren na tržišno natjecanje, a opljačkanima vraća novac.

„Riječ je o novoj, modificiranoj verziji starog zakona koju su svojevremeno izradili Nikola Vuljanić i Branko Vukšić, a mi smo u dogovoru s njima taj prijedlog doradili”, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Zakon je, tvrdi, pripremljen vrhunski, no napominje kako su ga u prošlosti odbile i HDZ-ova i SDP-ova vlada.

„Bacamo na neki način rukavicu u lice premijeru Plenkoviću koji će dobiti priliku da pokaže da je drukčiji od svojih prethodnika”, poručuje čelnik HSS-a.

Ljudi, kaže Beljak, s 4 ili 5 tisuća kuna mjesečnih prihoda voze skupocjene automobile, imaju vile i jahte, a sve to građani vide. „Ako ovaj zakon bude prihvaćen, sve će se moći regulirati. To bi bio velik korak u osiguravanju bar minimuma digniteta hrvatske politike bez obzira na to o kojoj stranci govorimo”, rekao je Beljak.

Ključne riječi

Komentara 121

KO
koraknaprijed
13:45 05.09.2018.

Ti si pokazao put svojim clanovima da slijede tebe lopova i Beru budalu,kako bi ikome moglo na pamet da vas ostave?

Avatar southman
southman
13:28 05.09.2018.

Osjeća se strah ! Obijanje automobila je bilo puno manje stresno.

ZE
Zelen
13:34 05.09.2018.

Ko to pameran može računati na Beljaka. Pa ni HSS ne računa s njim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije