Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Belgijskim političarima supruge bi trebale uskratiti seks

Nemojte prakticirati seks dok ne vidite da nova administracija pozira na stepenicama palače - pozvala je socijalistička senatorica i ugledna ginekologinja Marleen Temmerman upućujući na pozitivan primjer Kenije
09. veljače 2011. u 14:36 13 komentara 9 prikaza
Marleen Temmerman
Foto: facebook

Socijalistička senatorica u belgijskom parlamentu Marleen Temmerman pozvala je bračne drugove belgijskih zastupnika i zastupnica te stranačkih vođa da uskrate svojim partnerima seks dok se ne postigne dogovor o vladi. Od izbora je prošlo sedam mjeseci, a ako vlada ne bude formirana do 17. veljače, Belgija će postati svjetski rekorder po vremenu u kojem nije uspjela oformiti vladu.

Temmerman je apelirala "da drže noge stisnute" do 17. veljače kada će, ako ne bude dogovora, biti probijen rekord od 249 dana bez vlade.

- Nemojte prakticirati seks dok ne vidite da nova administracija pozira na stepenicama palače - kazala je Temmerman.

Ova flamanska zastupnica zna o čemu priča. Po struci je ginekologinja, i to ne bilo kakva. U 2009. godini međunarodna federacije ginekologa i opstetričara proglasila ju je najboljom ginekologinjom svijeta. Prošle godine ugledni British Medical Journal odlikovao ju je nagradom za životno djelo zbog načina na koji kombinira znanost i politiku te zbog njenog utjecaja na razvoj medicine diljem svijeta. Temmerman radi na Sveučilištu Ghent, ali je tijekom života dugo boravila i radila i u Keniji, gdje je 1994. godine osnovala međunarodni centar za reproduktivno zdravlje koji djeluje i u Ghentu i u Mombasi.

Upravo je u Keniji pronašla povod za ovu inicijativu. Tamo su 2009. godine ženski pokreti pozvali na seks-štrajk u vrijeme kada je prijetilo da će sukobi između predsjednika i premijera državu odvesti u kaos. Žene su tamo pozvale i prvu damu kao i suprugu premijera da im se pridruže u apstinenciji. Kenijskim prostitutkama bila je čak ponuđena novčana nadoknada ako pokažu solidarnost i uključe se u štrajk.

- Utjecaj te inicijative na razvoj događaja nije znanstveno dokazan, ali samo tjedan dana kasnije vlada je bila stabilna - upozorila je Temmerman.

Njen prijedlog nije se, međutim, svidio Catherini Fonk, senatorici iz redova kršćanskih demokrata.

- Neću sudjelovati u ovom štrajku. Posao političara nije da štrajkaju nego, naprotiv, da uzbude zemlju - rekla je Fonk.

Zlatko Dalić
Pljušte čestitke
Prepoznajete li ga? Danas slavi 54. rođendan, a Hrvatskoj je donio neizmjernu sreću
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
  • -obrisani-:

    političari ionako karaju kurve...

  • -obrisani-:

    Stara metoda al funkcionira. Uskratite im krevet i kužinu, učas će se dogovorit.

  • Deleted user:

    Što će Belgijskim političarima sexs sa suprugama kada one služe samo za pokazivanje. A tajnice za sexs i mogu ih mijenjati kada požele.