Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSNUJTE VLADU!

Belgijskim političarima supruge bi trebale uskratiti seks

Marleen Temmerman
facebook
09.02.2011.
u 14:36

Nemojte prakticirati seks dok ne vidite da nova administracija pozira na stepenicama palače - pozvala je socijalistička senatorica i ugledna ginekologinja Marleen Temmerman upućujući na pozitivan primjer Kenije

Socijalistička senatorica u belgijskom parlamentu Marleen Temmerman pozvala je bračne drugove belgijskih zastupnika i zastupnica te stranačkih vođa da uskrate svojim partnerima seks dok se ne postigne dogovor o vladi. Od izbora je prošlo sedam mjeseci, a ako vlada ne bude formirana do 17. veljače, Belgija će postati svjetski rekorder po vremenu u kojem nije uspjela oformiti vladu.

Temmerman je apelirala "da drže noge stisnute" do 17. veljače kada će, ako ne bude dogovora, biti probijen rekord od 249 dana bez vlade.

- Nemojte prakticirati seks dok ne vidite da nova administracija pozira na stepenicama palače - kazala je Temmerman.

Ova flamanska zastupnica zna o čemu priča. Po struci je ginekologinja, i to ne bilo kakva. U 2009. godini međunarodna federacije ginekologa i opstetričara proglasila ju je najboljom ginekologinjom svijeta. Prošle godine ugledni British Medical Journal odlikovao ju je nagradom za životno djelo zbog načina na koji kombinira znanost i politiku te zbog njenog utjecaja na razvoj medicine diljem svijeta. Temmerman radi na Sveučilištu Ghent, ali je tijekom života dugo boravila i radila i u Keniji, gdje je 1994. godine osnovala međunarodni centar za reproduktivno zdravlje koji djeluje i u Ghentu i u Mombasi.

Upravo je u Keniji pronašla povod za ovu inicijativu. Tamo su 2009. godine ženski pokreti pozvali na seks-štrajk u vrijeme kada je prijetilo da će sukobi između predsjednika i premijera državu odvesti u kaos. Žene su tamo pozvale i prvu damu kao i suprugu premijera da im se pridruže u apstinenciji. Kenijskim prostitutkama bila je čak ponuđena novčana nadoknada ako pokažu solidarnost i uključe se u štrajk.

- Utjecaj te inicijative na razvoj događaja nije znanstveno dokazan, ali samo tjedan dana kasnije vlada je bila stabilna - upozorila je Temmerman.

Njen prijedlog nije se, međutim, svidio Catherini Fonk, senatorici iz redova kršćanskih demokrata.

- Neću sudjelovati u ovom štrajku. Posao političara nije da štrajkaju nego, naprotiv, da uzbude zemlju - rekla je Fonk.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
15:02 09.02.2011.

političari ionako karaju kurve...

OB
-obrisani-
15:02 09.02.2011.

Stara metoda al funkcionira. Uskratite im krevet i kužinu, učas će se dogovorit.

DU
Deleted user
16:21 09.02.2011.

Što će Belgijskim političarima sexs sa suprugama kada one služe samo za pokazivanje. A tajnice za sexs i mogu ih mijenjati kada požele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije