Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje zbog bećarca

Policajka na sudu poručila 'bećaru': Vi ste svoje otpjevali

Branimir Čolaković
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/8
27.11.2018.
u 20:30

Branimir Čolaković i policajka Marija Ilčić suočili su se zbog bećarca

Nisam Vama pjevao taj bećarac, a nije istina ni da sam pjevao “skini gaće”, nego “priđi bliže”. Možete li se Vi uopće pogledati u ogledalo ili stati pred svoga oca i reći “Ja sam u pravu”? – zapitao je Branimir Čolaković policajku Mariju Iličić.

– Moj otac nema veze s ovim slučajem. Uvjerena sam da ste bećarac pjevali izričito meni – nije se ona dala smesti.

Stajali su jedno nasuprot drugome usred sudnice valpovačkog Prekršajnog suda i gledali se ravno u oči kako bi se otvoreno suočili. Točno na datum kada je, prije sedam godina, bećarac uvršten na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine, Branimir Čolaković iz Valpova danas je ponovno sjeo na optuženičku klupu jer je pred policajkom Iličić zapjevao, kako ga se tereti, “A joj mala, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se nag...”. Sporni je bećarac otpjevao na manifestaciji “Ljeto valpovačko” u lipnju 2015., gdje je policajka Iličić osiguravala folklornu povorku. Mladić je završio na sudu s optužbom da se ogriješio o ravnopravnost spolova i vrijeđao policijsku službenicu. Oslobođen je u studenome iste godine, no na to se žalio PP Belišće, a Visoki je prekršajni sud taj dosad neviđen sudski proces nedavno vratio na početak. Prijeti mu, tako, 30 dana zatvora.

“Nisam je ni zamijetio u masi”

– Nisam joj se uopće obraćao, nisam je ni zamijetio u masi niti sam imao namjeru ikoga vrijeđati. Unaprijed smo dogovorili što ćemo pjevati, u povorci su bile i članice KUD-a Bocanjevci u plavim bluzama, taj je bećarac bio namijenjen njima – ponovio je 27-godišnji Čolaković danas na suđenju koje je i započelo i okončano u svega tri sata. Istaknuo je i da toga dana nije nosio dioptrijske naočale “jer nisu dio narodne nošnje”.

Policajka Marija Iličić
Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell

Policajka Iličić, pak, i dalje tvrdi da je ciljao upravo na nju, zbog čega se osjećala “uvrijeđeno i zaprepašteno”. – Sigurna sam da je to bilo meni upućeno jer me prvo pogledao, a onda zapjevao. Upitala sam ga je: “Je l’ ti to meni?”, a onda je nastavio: “Što j’ u pjesmi to se pjevat smije, lud bi bio ‘ko bi zamjerio” – izjavila je ona u prvom iskazu, pri kojemu je ostala. Usto, policajka tvrdi i da bećarac nije glasio “A joj, mala, ti u plavoj bluzi, priđi bliže pa mi se nag...”, nego “skini gaće pa mi se nag...”. Sutkinja Dunja Bertok pozvala je glavne “aktere” da se suoče jer im se iskazi drastično razlikuju.

– Otpjevali ste taj bećarac sami, nitko vas iz skupine nije pratio – inzistirala je policajka.

Svi smo pjevali! Bili ste u KUD-u, znate li kako se bećarac pjeva? Ako hoćete, mogu Vam i sada zapjevati – nadovezao se okrivljenik.

Branimir Čolaković
1/12

– Vi ste svoje otpjevali – odgovorila mu je.

I folklorašice u plavim bluzama

Tužitelj Nikola Pepić, pomoćnik načelnika PP-a Belišće, tražio je, pak, da se Čolakoviću pročita njegov iskaz iz policije. – U tom prvom iskazu rekli ste da ste uočili policajku i upravo njoj to otpjevali, samo u humoru, bez namjere da ikoga povrijedite, dok u obrani tvrdite da je niste ni vidjeli. Možete li to objasniti? – upitala je sutkinja.

– U postaji je to bilo tendenciozno, policajac koji me ispitivao ponavljao je: “Vi ste to napravili”. Bile su mi tada 24 godine, nisam nikada ranije dobio nikakvu kaznu, jedino sam pismeno upozoren što sam jednom vozio 10 kilometara brže. Srce mi je tuklo od straha. Rekao sam to pod prisilom. Nisam bio ni upoznat sa svojim pravima – odgovorio je Branimir Čolaković. Suočio se potom s policajcem Sinišom Turkom koji ga je tada ispitivao, no ovaj je zanijekao sve prozivke.

– Da mogu pet puta nešto reći pa da to netko i učini, bavio bih se hipnozom, ne bih bio policajac – “ispucao” je Turk.

Svjedočili su i članovi KUD-a Valpovo, koji su redom izjavili da su svi pjevali isti, sporni bećarac, nakon što ga je Čolaković otpočeo. Usto, ustvrdili su i da su folklorašice iz Bocanjevaca nosile plave bluze. Policajka je ustvrdila i da je za povorke uz nju stajao poznanik Zoran Piškorjanac te je “i on čuo da je Čolaković pjevao upravo njoj”.

– Zoran je na njegov bećarac kazao: “Vidjet ćeš ti u prometu” – izjavila je.

– Zaista nemam komentara na to, razišli smo se prije tog bećarca – negirao je Piškorjanac. Ostala je, tako, njezina riječ protiv njihovih. Presuda je u petak.

 

Ključne riječi

Komentara 370

AL
Alkana
11:47 27.11.2018.

Kakva glupost! Policajka je očito du8boko iskompleksirana. Trebala se je nasmijati i ići dalje. Bećarac je pun takvih i sličnih poruka i još nikom nije palo na pamet da to shvati osobno i da pjevača tuži. O jadna policajka ako joj je to najveći problem u životu kojeg će, eto, rješavati na sudu. Sramota!

Avatar SimonTemplar
SimonTemplar
11:50 27.11.2018.

To je ozbiljna sramota i za MUP i za Sud da je to u opće došlo u obzir za proces. Ozbiljna sramota. Čak što više jer se to desilo u folklornoj povorci gdje su se pjevali bećarci, a dotična kokoška se našla uvrijeđena. Sram je bilo. To je ko ona američka sranja s holivudskim producentima....

Avatar Grunf
Grunf
12:09 27.11.2018.

danas se svaki ku... osjeća uvrijeđenim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije