Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bebić se sastao s predsjednicima europskih parlamenata

bebić
VL
12.12.2009.
u 11:30

Bebić je iskoristio priliku i porazgovarao sa slovenskim predsjednikom parlamenta Pavelom Gantarom te izrazio želju da Slovenija ratificira sporazum o arbitraži.

Predsjednici europskih parlamenata uključujući i predsjednika Hrvatskog sabora Luku Bebica sastali su se danas u Stockholmu na prvoj zajedničkoj konferenciji od donošenja Lisabonskog sporazuma.

Raspravljali su o novoj ulozi Europskog parlamenta i nacionalnih parlamenata država članica EU-a kojima je upravo temeljem Lisabonskog sporazuma sada omogućeno da kažu svoje mišljenje o prijedlozima europskih zakona s obzirom na načelo supsidijarnosti.

- Nema puno vremena da se otvore sva pitanja otvorena Lisabonskim sporazumom, zato je nas prijedlog bio da se barem jednom godišnje održi sastanak Europskog parlamenta ali ne samo na općoj razini vec da se obrade sire teme poput zaštite okoliša, školstva, zdravstva. Isto tako smatramo da treba poboljšati komunikaciju između nacionalnih i europskog parlamenta - rekao je Luka Bebić.

Pohvalio se i kako svi na konferenciji hvale hrvatske napore koje čini na putu ka EU. Razgovarao je i sa slovenskim predsjednikom parlamenta Pavelom Gantarom.

-Obavijestio sam ga da smo gotovo pri kraju sa zakonskim aktivnostima, da smo ratificirali sporazum o arbitraži i izrazio sam svoju zelju da i oni učine isto- kaže Bebić.

Komentara 4

SI
Sinatra
13:01 12.12.2009.

svaki put kada vidim da se Bebić (glava-bloketa) sastao sa nekim strancem, bude me iskreno sram. Kako smo se mogli dovesti u situaciju da nas taj neartikulirani primitivac tredstavlja u svujetu, i kakvu poruku šaljemo stranim partnerima o svome narodu? Bebić je eklantantan primjer sveopćeg primitivizma koji vlada u Hrvatskoj politici i nebrige za image Hrvatske u svijetu. Nek nam Bog pomogne ako stranci donose sud o Hrvatskoj na osnovu Bebićeve pojavnosti, nastupa i inteligencije.

KN
knezovma
13:10 12.12.2009.

Sinatra,u pravu si.Nasmijala sam se na ovo \"glava-bloketa\".Tocno u sridu.

DO
doktorica
13:13 12.12.2009.

Radije neka ga umirove,nego da predstavlja Hrvatsku i govori onim užasnim naglaskom nomada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije