Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aktualni sat

Bauk u Saboru: Imamo već TV Jadran, ne treba nam TV Jadranka

sabor (1)
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
1/3
26.01.2011.
u 11:27

Arsen Bauk (SDP) spočitnuo je premijerki nervozu kada je u pitanju HRT, što se posebice vidjelo u nedavnom slučaju kada je urednika informativne emisije prozvala zbog priloga o Vladinoj službenoj stranici Otvorena vrata

Saborski zastupnici opet rade, a jutro su počeli tzv. aktualcem na koji su čekali više od četiri mjeseca. Premijerku i njezine članove Vlade oporba nije štedjela.

– Od kada ste vi preuzeli Vladu, standard građana se srozao. Poskupjela je hrana. Rate kredita u švicarcima lete u nebo. Zbog ovrha građani ostaju bez krova nad glavom. BDP je na razini iz 2004. Građani su izgubili svaku nadu da će biti bolje. Očajni su i strahuju da će ostati bez posla. Dok hrvatski građani imaju tisuću razloga za zabrinutost, vama osmijeh ne silazi s lica. Na čemu, gospođo Kosor, gradite optimizam i što je vama smiješno – zanimalo je SDP-ovu Nadicu Jelaš.

Premijerka Kosor na to joj je prepričala zgodu kada je još kao spikerica u vrijeme Domovinskog rata dobila pjesmu jednog dječaka koji je na početku i na kraju svog uratka napisao – "Osmijeh im nisam dao" i čega se, kaže, ona danas drži. Za odgovor je nagrađena pljeskom.

Kosor jela juhu i "nešto sitno" u Sheratonu
SDP-ovu Gordanu Sobol zanimalo je čime je premijerka zadovoljna, kako je odgovorila nakon ručka s koalicijskim partnerom Josipom Friščićem prije dva tjedna, i koje je to goruće probleme riješila.

– Opet spremna Kosor priznala je da su bili na ručku i jeli juhu i, kako je rekla, još nešto sitno uz to, a ne tunu, suši i sašimi, aludirajući na "snobovski" meni šefova SDP-a i HNS-a Zorana Milanovića i Radimira Čačića. No izostavila je iz svog odgovora činjenicu da je njezin ručak s koalicijskim partnerima bio u hotelu Sheratonu.  

Arsen Bauk (SDP) spočitnuo je premijerki nervozu kada je u pitanju HRT, što se posebice vidjelo u nedavnom slučaju kada je urednika informativne emisije prozvala zbog priloga o Vladinoj službenoj stranici Otvorena vrata na kojoj i dalje posjetiteljima "dobrodošlicu" želi bivši premijer Ivo Sanader.  

No Kosor je umjesto odgovora na Baukovo pitanje zbog čega se miješa u uređivačku politiku počela govoriti o stabiliziranju i restrukturiranju HRT-a na što joj je Bauk poručio da bi joj bilo bolje da pokrene gospodarstvo umjesto hajke na medije.

– Ukinuti su Otvoreno, Latinica, Poslovni klub. Još samo ukinite Nedjeljom u 2. A bilo bi najbolje da ukinete mandat Vlade i da idemo na izbore. Mi u Hrvatskoj imamo lokalnu TV postaju Jadran i ne treba nam i lokalna postaja TV Jadranka – zaključio je Bauk.

Dragutin Lesar spočitnuo je vladajućima da se pri zapošljavanju u državnom i javnom sektoru, od budućih zaposlenika traži potpisivanje pristupnice za vladajuću stranku.

SDP-ov Marin Jurjević prigovorio je premijerki situaciju u škverovima te joj je poručio kako je veći kriminal ukinuti 4 tisuće radnih mjesta nego ukrasti 5 milijuna dolara.

Tradicionalno, SDP-ov Željko Jovanović prozivao je zbog korupcije pitajući se kolika je šteta u kunama zbog "blagodatne korupcijske klime u Ministarstvu mora i prometa na čelu kojeg je ministar Klemta koji ništa ne vidi i ništa ne čuje?". Zdenko Franić (SDP),  svojim je pitanjem otkrio kako prmeijekra ne zna koliko košta jedna listra benzina.

Ingrid Antičević Marinović prozvala je Vladu za izručenje branitelja Tihomira Purde jer 2007. godine kada je došao zahtjev za njegovim izručenjem nisu postupili po međunarodnoj pravnoj pomoći i odbili taj prijedlog.

Hebrang prozvao Čačića za kriminal u Zelenoj Punti
Nakon napada oporbenjaka zube su pokazali i vladajući i to na šefu HNS-a Radimiru Čačiću. Prvo ga je Andrija Hebrang prozvao za privatizacijski kriminal u naselju Zelena Punta u Kukljici, koju je kupio 2002. godine i od tada zapustio i prouzročio goleme štete.

– Naselje je kupio kad je bio ministar i kad je raspolagao povlaštenim informacijama, što je nečasno. I još uvijek nije investirao ništa, ali je upropastio radna mjesta za 220 ljudi. Pravda se da općinske vlasti nisu donijele prostorne planove, ali 2007. godine, kada je HDZ došao na vlast u toj općini, planovi su doneseni. Stoga me zanima hoće li se zbog ovakve privatizacije pokrenuti postupak istrage, pogotovo jer smo sa zadnjim promjenama Ustava osigurati nezastarijevanje pretvorbenog i privatizacijskog kriminala – zanimalo je Hebranga. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko potvrdio je da će se protiv Čačića provesti istraga zbog te privatizacije.

Nakon Hebranga predsjednika HNS-a "nagazila" je i premijerkina prijateljica Đurđica Sumrak, koju je zanimalo je li ročište zbog nesreće koju je prouzročio šef HNS-a u Mađarskoj i u kojoj je život izgubilo dvoje ljudi održano tajno, zataškava li se postupak koji se provodi u Mađarskoj u Hrvatskoj i hoće li to imati negativne konotacije za završetak pregovora s EU. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je da je naš sud odredio ročište za studeni, ali da je Čačić zatražio njegovu odgodu tako da je održano u prosincu.

– Mi kao ministarstvo odmah smo putem instituta poslali Mađarskoj zapisnik. Istraga je tajna, ne može se u javnosti. Ništa se tu ne želi zataškati i takav predmet neće ugroziti poglavlje 23 – poručio je Bošnjaković. 

HDZ-ovci "udarali" po Čačićevu Coningu
"Udarali" su HDZ-ovci i po Čačićevu Coningu. Krunoslav Markovinović pitao je ministra gospodarstva Đuru Popijača što će poduzeti s obzirom na gospodarski kriminal. Markovinović se pozvao na izvatke iz knjige koja se bavi privatizacijom Coninga, objavljene u Večernjem listu i koje nitko nije demantirao. Između ostalog Markovinović je rekao da se u knjizi navodi da je Coning privatiziran za četvrtinu vrijednosti kako u privatizacijsku masu nije ušla posudba Elanu od 10 milijuna maraka, a koje su kasnije vraćene novom vlasniku, odnosno Čačiću.

– Taj slučaj još je jedan od kandidata za ministra Karamarka, odnosno policijsku istragu u skladu s novom ustavnom odredbom da privatizacijski kriminal ne zastarijeva – poručio je Popijač.

Dodao je da je Fond za privatizaciju prvo poništio pretvorbu Čačićeva Coninga nakon što je utvrđeno da je kupnja tvrtke financirana sredstvima društva dok su dioničari sudjelovali u svega osam posto.

– A onda je 21. srpnja 2000. Fond poništio i to svoje rješenje o poništenju iako su i financijska policija i revizija utvrdile nepravilnosti – istaknuo je Popijač.

I nakon seta napadačkih pitanja uperenih prema šefu HNS-a Radimiru Čačiću, vladajući su nastavili u istom tonu. Suzanu Bilić Vardić tako je zanimalo u kojoj je fazi istraga o korupciji u aferi Daimler teškoj oko pet milijuna eura. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko poručio joj je kako su istražne radnje u tijeku te da je prošli tjedan iz SAD-a došao veliki set dokumenata.

– Riječ je o 30.000 dokumenata. Na njima se intenzivno radi u Državnom odvjetništvu i Ravnateljstvu policije – poručio je Karamarko.

Komentara 307

OB
-obrisani-
13:41 26.01.2011.

Jer vidi konzum ili tko vec nudi zamisli crveno meso za 18kn.Pa to ne vrijedi ni 1,8kn...E da nam je toga crvenog mesa bilo u onoj crvenoj jugi kad smo bili onako jadni i bijedni...a onako sutljivi i isplaseni..a vidi nas sad...

OB
-obrisani-
14:20 26.01.2011.

26.01.2011. u 14:10h jura911 je napisao/la: EUJanez..ti kao da nisi zadovoljan jer su Jadranka i vas premijer Pahor rijesili ili bar stavili neke probleme sa strane... Ma ja sam presretan da se sve tako super riješilo uz trošak od 1010 milijona eura za arbitražni sud (to su inače 4 male sportske sale u Sloveniji)..to je tako fino kada se dobri prijatelji jedan uz pun kofer a drugi bez kofera uspješno dogovore uz trošak od 10 milijona eura..ja sam tako ponoson što smo mi Slovenci tako spretni a Hrvati ste tako pošteno vanka EU savezni..

OB
-obrisani-
15:10 26.01.2011.

@ flok \"pa narod hoće grčku, de smanjji socijalna davanja ili otpustaj iz javnog sektora odmah se svi bune, a nije kosorica kriva što bi svi htjeli da zadrže sve, a da ne raste dug \" --- Jadan ćeš ti biti roditelj. Nećeš tjerati dijete da pere zube, jede zdravo, liježe na vrijeme, provodi vrijeme na zraku umjesto pred računalom... jer eto, dijete neće a ti si kripl koji ne zna lupiti šakom o stol i raditi djetetu u korist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije