Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hns o referendumu

Batinić: Europska unija Lici nudi velike mogućnosti za napredak

milorad batinić
Iva Vidović/VLM
20.01.2012.
u 17:45

– Sve je više trend kombinacija kontinentalne klime, ličkog svježeg zraka i mora – kazao je

Dva dana prije referenduma konferenciju za novinare u Gospiću sazvao je lički HNS kako bi govorili o temi ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Predsjednik ličkog HNS-a Stjepan Ćaćić u goste je pozvao novog potpredsjednika Sabora Milorada Batinića.

Batinić posljednjih petnaestak godina dolazi u Liku na praznike jer mu je otac podrijetlom iz ovih krajeva te se tako i osvrnuo na situaciju u Ličko-senjskoj županiji, od gospodarstva, poljoprivrede do turizma.

Kazao je da Lika ima velik potencijal, no tek ga treba ostvariti.

– Prema strateškim dokumentima ove županije, vidio sam da je glavnina nekakvih gospodarskih aktivnosti vezana za prerađivački dio. S obzirom na potencijal koji Lika ima u sirovini, drvetu, poljoprivredi i turizmu, mislim da su to glavne grane na kojima treba najviše raditi. Ono što me zabrinulo je vrlo visoka stopa nezaposlenosti i upravo su to mogućnosti gdje ju europsko tržište treba.
Što se tiče same poljoprivrede, tu je čist zrak, čisto nezagađeno tlo, mogućnost ekološke proizvodnje, tu su ogromni potencijali, kazao je Batinić.

Istaknuo je turizam na koji se treba obratiti mnogo više pozornosti.
– Sve su više trendovi kombinacije kontinentalne klime, ličkog svježeg zraka i mora, ono čemu i ja dajem prednost zadnjih 13, 14 godina. Spavam u Lici, budim se ujutro s jaknom na sebi, a popodne odlazim na kupanje na more. To je nešto što će svi trebati, ali trebamo i sadržaj i kvalitetan boravak, a Lika je upravo potencijal za to – objasnio je.

Kazao je kako će Lika, ali i cijela Hrvatska imati beneficije od ulaska u EU.
– Naravno da postoji određena skepsa i strah svih nas prema nečem nepoznatom, no to je prije svega na psihološkoj razini. EU nam može poslužiti kao prilika, kao alat i kao sredstvo da budemo bolji – zaključio je potpredsjednik Sabora. 

Komentara 7

IS
istima
10:11 21.01.2012.

Daa..... Jurković i Kolić se nadaju još bolje nafaćkati iz EU fondova... Banda lopovska!

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
12:39 21.01.2012.

Europa dijeli na sve strane bespovratna sredstva ! Hrvati samo trebaju uzeti i razmisliti : kako potrošiti Živjela EU Oni će bacati Hrvatima novce iz aviona živjelo blagostanje SVI u EU

PU
pucirep
09:08 21.01.2012.

He,he,he – i Milojica i Stipica malo okasniše! Mi smo po Lici počeli spavati u jaknama (zahvaljujući raznim «Miloradima») još davne 1991. godine.? Znamo mi, i bez ove dvojice, da snovi koji se snivaju u jaknama imaju ogroman potencijal alii znamo i to da spavati u jakni nije ni zdravo, ni normalno … a znamo i da političari koji žvaču nešto, što je već tisuću puta prežvakano, nemaju nikakav potencijal!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije