Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Barišić se sastao s regionalnim direktorom Svjetske banke za regiju Europe i Centralne Azije

Ministar Barišić informirao je gospodina Banerjia o reformi obrazovanja koja je trenutno u provedbi te ga upoznao sa strateškim prioritetima u ovome području.
24. ožujka 2017. u 16:40 2 komentara 170 prikaza
 barišić primio Arupa Banerjia
Foto: MZO

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić s državnim tajnicima Hrvojem Šlezakom i Matkom Glunčićem primio je danas u radni posjet regionalnog direktora Svjetske banke za regiju Europe i Centralne Azije, gospodina Arupa Banerjia sa suradnicima.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Svjetska banka imaju dugogodišnju uspješnu suradnju u sektorima znanosti, inovacija i obrazovanja. Tijekom sastanka ministar Barišić osvrnuo se na strateška područja koja ministarstvo u njegovom mandatu želi ostvariti u suradnji sa Svjetskom bankom. Posebno je istaknuo nastavak provedbe uspješnog projekta Drugog tehnologijskog razvoja u području znanosti i inovacija. Njime se financiraju i pripremaju četiri infrastrukturna projekta koja će biti predložena za strukturne fondove u vrijednosti 150 milijuna eura što će značajno povećati istraživački kapacitet hrvatskih institucija. U skladu s Programom Vlade Republike Hrvatske ministar je naglasio važnost razvoja znanosti i inovacija za održivi gospodarski rast Republike Hrvatske. Naglasio je da će s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, koja vodi resor gospodarstva i poduzetništva, u suradnji sa Svjetskom bankom raditi na daljnjem jačanju hrvatskoga inovacijskog sustava.

Ministar Barišić informirao je gospodina Banerjia o reformi obrazovanja koja je trenutno u provedbi te ga upoznao sa strateškim prioritetima u ovome području. Teme od zajedničkog interesa za buduću suradnju uključuju podizanje kvalitete rada i socijalnog statusa učitelja, uvođenje obrazovnih programa za licenciranje ravnatelja, provedbu kurikularne reforme, poboljšanje kvalitete programa za uključivanje djece s posebnim potrebama i druge teme koje su važne za podizanje kvalitete obrazovanja u Hrvatskoj.

Gospodin Banerji zahvalio je ministru Barišiću na veoma konstruktivnom sastanku te je tom prilikom izjavio: „Svjetska banka, ja i moji suradnici bit ćemo Vaš vrijedan partner u provedbi svih reformi i izvrsnih projekata koje planirate provesti u sektorima znanosti, inovacija i obrazovanja.

Vjerujem da će ovi zajednički napori rezultirati značajnim napretkom za hrvatske građane i napretkom Vaše zemlje“.

>> Barišić komentirao blokadu Hrvatskih studija: Sveučilišta autonomno odlučuju o svojoj upisnoj politici

>> 'Nije istina da ministar Barišić na seminaru ravnatelja nije odgovarao na pitanja'

Wini Fernandez
Napokon se ukazala
Pogledajte kako sada izgleda djevojka koja je ljepotom očarala svijet
PPD
Mijenjamo navike
Solidarnost i dobra djela trebaju nam ostati prioriteti: PPD bolnicama donirao vrijedna sredstva
  • limun-:

    Gospodin Barišić biti će najbolji ministar školstva u povjesti RH, poznajem njegovu obitelj izuzetno poštenu i radišnu

  • Avatar IstinaHurts
    IstinaHurts:

    ovo kao 90tih kada su nas fimi medije naveilko iz minute u minutu podrobno izvješćivale da je tuđman predao vjerodajnice. kao koga briga? čisto pranje mozga nekadašnje udbe a danas profesionalnih domoljuba.