Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADNI POSJET

Barišić se sastao s regionalnim direktorom Svjetske banke za regiju Europe i Centralne Azije

 barišić primio Arupa Banerjia
MZO
24.03.2017.
u 16:40

Ministar Barišić informirao je gospodina Banerjia o reformi obrazovanja koja je trenutno u provedbi te ga upoznao sa strateškim prioritetima u ovome području.

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić s državnim tajnicima Hrvojem Šlezakom i Matkom Glunčićem primio je danas u radni posjet regionalnog direktora Svjetske banke za regiju Europe i Centralne Azije, gospodina Arupa Banerjia sa suradnicima.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Svjetska banka imaju dugogodišnju uspješnu suradnju u sektorima znanosti, inovacija i obrazovanja. Tijekom sastanka ministar Barišić osvrnuo se na strateška područja koja ministarstvo u njegovom mandatu želi ostvariti u suradnji sa Svjetskom bankom. Posebno je istaknuo nastavak provedbe uspješnog projekta Drugog tehnologijskog razvoja u području znanosti i inovacija. Njime se financiraju i pripremaju četiri infrastrukturna projekta koja će biti predložena za strukturne fondove u vrijednosti 150 milijuna eura što će značajno povećati istraživački kapacitet hrvatskih institucija. U skladu s Programom Vlade Republike Hrvatske ministar je naglasio važnost razvoja znanosti i inovacija za održivi gospodarski rast Republike Hrvatske. Naglasio je da će s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, koja vodi resor gospodarstva i poduzetništva, u suradnji sa Svjetskom bankom raditi na daljnjem jačanju hrvatskoga inovacijskog sustava.

Ministar Barišić informirao je gospodina Banerjia o reformi obrazovanja koja je trenutno u provedbi te ga upoznao sa strateškim prioritetima u ovome području. Teme od zajedničkog interesa za buduću suradnju uključuju podizanje kvalitete rada i socijalnog statusa učitelja, uvođenje obrazovnih programa za licenciranje ravnatelja, provedbu kurikularne reforme, poboljšanje kvalitete programa za uključivanje djece s posebnim potrebama i druge teme koje su važne za podizanje kvalitete obrazovanja u Hrvatskoj.

Gospodin Banerji zahvalio je ministru Barišiću na veoma konstruktivnom sastanku te je tom prilikom izjavio: „Svjetska banka, ja i moji suradnici bit ćemo Vaš vrijedan partner u provedbi svih reformi i izvrsnih projekata koje planirate provesti u sektorima znanosti, inovacija i obrazovanja.

Vjerujem da će ovi zajednički napori rezultirati značajnim napretkom za hrvatske građane i napretkom Vaše zemlje“.

>> Barišić komentirao blokadu Hrvatskih studija: Sveučilišta autonomno odlučuju o svojoj upisnoj politici

>> 'Nije istina da ministar Barišić na seminaru ravnatelja nije odgovarao na pitanja'

Komentara 2

LI
limun-
17:33 24.03.2017.

Gospodin Barišić biti će najbolji ministar školstva u povjesti RH, poznajem njegovu obitelj izuzetno poštenu i radišnu

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:40 24.03.2017.

ovo kao 90tih kada su nas fimi medije naveilko iz minute u minutu podrobno izvješćivale da je tuđman predao vjerodajnice. kao koga briga? čisto pranje mozga nekadašnje udbe a danas profesionalnih domoljuba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije