Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'I vas čekaju Rafale'

Banožić čestitao novim pilotima: 'Vi ste jamstvo budućnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva'

Banožić na predstavljanju dva nova člana skupine i novog letačkog programa za 2022. godinu "Krila Oluje" u Zemuniku
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
20.06.2022.
u 17:53

Ministar obrane zahvalio je novoj pilotkinji i pilotima HRZ-a na uloženom trudu da bi došli do ovoga trenutka dodjeljivanja letačkog znaka, kao i njihovim nastavnicima i instruktorima

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je u ponedjeljak novoj pilotkinji i šestorici pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) na uručenom letačkom znaku, istaknuvši da su pokazali upornost, motiviranost i fokusiranost u svladavanju zahtjevnih znanja i vještina pilota HRZ-a.

"Nakon dugogodišnjih neulaganja i upitne budućnosti borbene komponente HRZ-a, nabavljamo nove višenamjenske borbene avione Rafale. Jedan je to od koraka zamjene stare istočne tehnike onom novijom, modernijom, zapadnom", naglasio je u čestitci novoj pilotkinji i šestorici pilota HRZ-a, priopćilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

Vaše kolege, dodao je, već lete helikopterima Kiowa Warrior i Black Hawk. Uz višenamjenske borbene avione Rafale to je smjer u kojem ova Vlada razvija i dalje će razvijati HRZ, rekao je ministar Banožić.  

Dodjela diploma pilotima HRZ-a
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

"I vas mlade pilotkinje i pilote čekaju novi moderni helikopteri i avioni Rafale. Vjerujem kako će i u budućim vremenima, u letenju na suvremenim zapadnim avionima i helikopterima, samo nebo biti granica vaših sposobnosti!", kazao je Banožić.

Ministar obrane zahvalio je novoj pilotkinji i pilotima HRZ-a na uloženom trudu da bi došli do ovoga trenutka dodjeljivanja letačkog znaka, kao i njihovim nastavnicima i instruktorima.

"Vi ste jamstvo budućnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva! Budite uvijek Domovini vjerni!“, dodao je u čestitci Banožić.

Komentara 2

Avatar Zagor 74
Zagor 74
05:14 21.06.2022.

Samo mora sakriti vlastite ocjene od tih budućih pilota, da im ne padne na pamet slijediti njegov primjer. Ali da je čovjek na krivom mjestu, to svi znaju.

Avatar olala04
olala04
00:01 21.06.2022.

Najgore što je ovo ministar koji je jamstvo nesposobnosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije