Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nitko nije htio posao tajnice? Iz mirovine izvukli bivšu zaposlenicu

Ona tako uz svoju mirovinu svaki mjesec prima i honorar od 5200 kuna, a od ukupno 450 zaposlenih logično pitanje koje se postavlja nije li netko od njih mogao obavljati taj posao
12. srpnja 2019. u 17:29 2 komentara 4896 prikaza
Banovina
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

Za sjedište gradske uprave u Splitu tzv. Banovinu tamošnji građani često govore kao o svojevrsnom El Doradu kojeg ako se jednom dokopaju više neće morati tražiti dalje, u ovome slučaju posao na burzi.

festivalski vodič VIDEO Sve je spremno za Ultru! Na Park mladeži stiže 120 tisuća posjetitelja

Slučaj koji je nedavno otkrila Slobodna Dalmacija ide upravo u prilog tome.

Tako u toj ustanovi postoji običaj zadržavanja radnog mjesta i nakon umirovljenja što inače nije rijetkost ako se radi o zanimanjima koja su deficitarna.

Ipak, u splitskoj Banovini ovo deficitarno zanimanje zbog kojeg je umirovljena zaposlenica i dalje na poslu je posao - tajnice.

Ona tako uz svoju mirovinu svaki mjesec prima i honorar od 5200 kuna, a od ukupno 450 zaposlenih logično pitanje koje se postavlja nije li netko od njih mogao obavljati taj posao.

Potop u Makarskoj vrijeme izazvalo probleme VIDEO Kaos u Dalmaciji: U Makarskoj potopljene ceste i podrumi. Split u prometnom kolapsu...

Iz Banovine nisu bili pretjerano rječiti pri objašnjenju zašto je došlo do ovoga specifičnog slučaja.

– U spomenutom Upravnom odjelu radi donedavna službenica gradske uprave koja je, dok je bila u radnom odnosu, obavljala i tajničke poslove, a trenutno je, temeljem ugovora o djelu, angažirana na poslovima koordinacije prijenosa podataka za poslove koje temeljem novog Zakona o komunalnom gospodarstvu javna tvrtka "Promet" preuzima od Grada – odgovorili su za Slobodnu.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • avim:

    Trebaš samo minutu da izdiktiraš što njeno radno mjesto radi.Ima faca koji jako dobro izmišljaju radna mjesta jer su izmislili i svoje

  • Avatar maxist
    maxist:

    a tek radna mjesta u tijelima EU ??