Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SPLITU

Nitko nije htio posao tajnice? Iz mirovine izvukli bivšu zaposlenicu

Banovina
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
12.07.2019.
u 17:29

Ona tako uz svoju mirovinu svaki mjesec prima i honorar od 5200 kuna, a od ukupno 450 zaposlenih logično pitanje koje se postavlja nije li netko od njih mogao obavljati taj posao

Za sjedište gradske uprave u Splitu tzv. Banovinu tamošnji građani često govore kao o svojevrsnom El Doradu kojeg ako se jednom dokopaju više neće morati tražiti dalje, u ovome slučaju posao na burzi.

Slučaj koji je nedavno otkrila Slobodna Dalmacija ide upravo u prilog tome.

Tako u toj ustanovi postoji običaj zadržavanja radnog mjesta i nakon umirovljenja što inače nije rijetkost ako se radi o zanimanjima koja su deficitarna.

Ipak, u splitskoj Banovini ovo deficitarno zanimanje zbog kojeg je umirovljena zaposlenica i dalje na poslu je posao - tajnice.

Ona tako uz svoju mirovinu svaki mjesec prima i honorar od 5200 kuna, a od ukupno 450 zaposlenih logično pitanje koje se postavlja nije li netko od njih mogao obavljati taj posao.

Iz Banovine nisu bili pretjerano rječiti pri objašnjenju zašto je došlo do ovoga specifičnog slučaja.

– U spomenutom Upravnom odjelu radi donedavna službenica gradske uprave koja je, dok je bila u radnom odnosu, obavljala i tajničke poslove, a trenutno je, temeljem ugovora o djelu, angažirana na poslovima koordinacije prijenosa podataka za poslove koje temeljem novog Zakona o komunalnom gospodarstvu javna tvrtka "Promet" preuzima od Grada – odgovorili su za Slobodnu.

Ključne riječi

Komentara 2

AV
avim
08:05 13.07.2019.

Trebaš samo minutu da izdiktiraš što njeno radno mjesto radi.Ima faca koji jako dobro izmišljaju radna mjesta jer su izmislili i svoje

Avatar maxist
maxist
11:52 13.07.2019.

a tek radna mjesta u tijelima EU ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije