Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potkradala klijente

Bankarica s računa Roberta Knjaza skinula 600.000 kn: Jako sam kriva!

'ekr..zgb....12.03.2007. robert knjaz-koledjicom po svijetu snimio:boris scitar'
'boris scitar'
18.10.2012.
u 16:44

Maja Žužul radila je u Zabi, a tereti se da je s računa klijenata tijekom 2004. i 2005. skidala novac i prebacivala ga sebi

– Smatram se jako krivom, ali ne onako kako je navedeno u optužnici. Riječ je o drukčijim iznosima i transakcijama, a sve to objasniti u svojoj obrani – navela je danas Maja Žužul (43), bivša djelatnica Zagrebačke banke, pred vijećem zagrebačkoga Županijskog suda pod predsjedanjem suca Željka Horvatovića.

Tužiteljstvo je u 19 točaka optužnice tereti za zloporabu položaja i ovlasti tešku 4,5 milijuna kuna. Konkretnije, tereti se da je u vrijeme dok je radila u Zabi u Paromlinskoj u Zagrebu s računa klijenata skidala novac, a među oštećenima je i, primjerice, poduzeće televizijskog novinara Roberta Knjaza, s čijeg je računa “poduzetna” bankarica skinula 600.000 kuna.

Vrijeme inkriminirano optužnicom je 2004. i 2005., a Maja Žužul tereti se da je skidala novac s računa klijenata krivotvoreći njihove potpise te prebacujući novac na neke druge račune. Nakon što je revizijom otkriveno što je radila, dobila je otkaz, dok je banka vratila novac većini klijenata s čijih je računa M. Žužul skidala novac.

No ako bude osuđena, tih 4,5 milijuna kuna, za koje se tereti M. Žužul, morat će vratiti Zabi. No kamo je nestao taj novac, zasad je nepoznanica, jer M. Žužul to nikome nije htjela otkriti. Tijekom istrage branila se šutnjom, a kada ju je sudac upitao što posjeduje, tek je kratko kazala:

– Ništa. Imala sam stan, sada nemam ništa. Inače, nakon što je afera “pukla”, odselila se iz Zagreba u Grubine.

Komentara 29

OB
-obrisani-
19:19 18.10.2012.

Žužul,Žužul ??, ma otkuda mi je poznato to prezime ??

Avatar pupoljak
pupoljak
16:56 18.10.2012.

Žužul, hehe

SI
simesimic
17:32 18.10.2012.

A s kim Vi bankarite :DD

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije