Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ankica Lepej

Bankarica koja je otkrila Tuđmanovu imovinu: Tražili su nas kao da smo na Divljem zapadu

Ankica Lepej
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.10.2018.
u 10:11

Pa lagao je predsjednik države, a on bi trebao biti uzor, pogotovo za takve stvari, prisjetila se Ankica Lepej 1998. godine

Ankica Lepej, bivša bankovna službenica, koja je 1998. godine novinarima otkrila račune obitelji Tuđman, iz kojih se vidjelo da Franjo Tuđman u imovinskoj kartici nije naveo da na računu ima 210.000 njemačkih maraka, prisjetila se tih dana.

Naime, u rukama joj se našao papir iz kojeg je bilo vidljivo da Franjo Tuđman u imovinskoj kartici nije prijavio 210.000 njemačkih maraka i 15.740 američkih dolara svoje supruge koje je oročila.

– Sloboda znači i odgovornost, a to je od nas bilo odgovorno. Pa lagao je predsjednik države, a on bi trebao biti uzor, pogotovo za takve stvari – kaže ona za 24 sata.

Na Dnevniku je vidjela objavu na kojoj se nudi milijun kuna za informacije o tome tko je otkrio račun Tuđmanovih.

– Bila nam je to najteža noć u životu. Izgledala je ta tjeralica kao da smo na Divljem zapadu. Bojali smo se zbog djece. Sutra navečer s odvjetnicom Alaburić odlazimo u Zagrebačku banku te sam se prijavila da sam ja dala podatke o Tuđmanovim računima. Nisam uzela ponuđenu nagradu od milijun kuna. Nakon dolaska u stan uskoro je došla policija i odvela me u policijsku postaju. Za mnom je došao i muž, kojeg su isto pritvorili zbog ispitivanja. Odvjetnica Alaburić također je došla i bila uz mene u nastavku ispitivanja. Dobila sam momentalni otkaz, optužnica protiv mene je prekinuta, zbog bojazni što bi se još otkrilo pri suđenju – prisjetila se.

>> Pogledajte prvu hrvatsku sačuvanu reklamu "Novi život kuharice"

Ključne riječi

Komentara 171

UB
UBS
11:05 20.10.2018.

jesi otkrila da mesićeva kćer ima 110 miliona eura na računu.to niste otkrili!!pljuc..

MO
modovisisajteMaraschino
10:37 20.10.2018.

Tuđman odavno mrtav... a što je sa ovim živima koji kradu zadnjih 30 godina? krivimo mrtvog Tuđmana za sve dok lopovi kradu umjesto da se riješimo današnjih lopova.... klasika, uvijek je netko drugi kriv i zatvaramo oči na sadašnje probleme...

DU
Deleted user
10:54 20.10.2018.

Ovo je toliko glupo da se teško može komentirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije