Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bandić u Moskvi pozvao ruske investitore da ulažu u Zagreb

Nakon razmjene iskustava u vještini vođenja grada, zaključili su da je gospodarska suradnja zamrla.
16. listopada 2009. u 00:34 14 komentara 8 prikaza
Bandić. Lužkov

Odmah nakon dolaska u dvodnevni posjet Moskvi, gradonačelnika Milana Bandića je preksinoć ugostio njegov moskovski kolega Jurij Lužkov koji je upravo započeo svoj peti mandat na čelu ruske prijestolnice.

Nakon razmjene iskustava u vještini vođenja grada, zaključili su da je gospodarska suradnja zamrla. Stoga će za mjesec dana put Moskve poći vodstvo Zagrebačkog holdinga.

- Bit ću zadovoljan ako u ova dva dana, koliko boravimo u Moskvi, uspijemo napraviti pomak u gospodarskoj suradnji. Najkraće, od ovog posjeta očekujem da se otvore koridori za ulazak zdravog kapitala na tržište Zagreba i Hrvatske. Stvaranje okvira za uspješnu suradnju i jest zadaća čelnih ljudi gradova - rekao je Bandić.

Moskovski gradonačelnik Jurij Lužkov prihvatio je uzvratni poziv te će posjetiti Zagreb najkasnije do travnja iduće godine.Uz Milana Bandića u Moskvi je i članica uprave Holdinga Vlasta Pavić te predsjednik Hrvatske udruge hotelijera i restoratera Anđelko Leko.

Elipso

  • doktorica:

    Neka putuje ali neka si sam plaća putovanja,a ne na teret grada Zagreba.

  • vitaszorcms:

    Apriori ne treba odbacivati suradnju sa Rusijom, samo je pitanje na kojim osnovama.To znači da svakako treba onemogućiti lokalne kumove da peru novac i da ta suradnja treba biti na državnoj razini,iako ruku na srce i tamo sve vrvi od ... prikaži još! kumova. No trenutno je glavni kum don Ivo izvan igre pa se događaju potresi na sceni.

  • momak23:

    Trebao je kao Mesić otići na Kubu pa pozvati drugove da ulažu u zagreb,mogao je i jedan tenkić od njih kupiti za osobnu zaštitu...