Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bešćutna birokracija

Baki i stricu ne žele dati tijelo dječaka Denisa, traže potpis majke

Chiara Pašić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/10
29.05.2017.
u 23:45

Apsurd: Moraju tražiti dozvolu žene koja je u pritvoru zbog sumnje da je golim rukama zadavila svog maloljetnog sinčića.

Tijelo dječaka Denisa Pašića (3), za čije ubojstvo su osumnjičene njegova majka Chiara Pašić (32) i maloljetnica (14), i dalje se nalazi na Odjelu patologije pulske bolnice, pišu 24 sata.

Dječakov stric Ramiz Pašić, koji je još prošlog tjedna iz BiH došao u Pulu preuzeti tijelo i organizirati sprovod, ne može to učiniti zbog komplicirane i bešćutne hrvatske birokracije. Naime, pogrebno društvo koje su angažirali stric i dječakova baka Rita Rojnić još je u petak putem odvjetnika Marina Fola zatražilo izdavanje sprovodnice, dokumenta kojim se odobrava transport posmrtnih ostataka izvan Pule. Njega na zahtjev obitelji izdaje sanitarna inspekcija, no sanitarna u Puli odbila je zaprimiti njihov zahtjev i izdati im dokument uz obrazloženje da nisu pribavili potpise majke ili oca ubijenog dječaka. Na taj način rodbina se našla u apsurdnoj situaciji da moraju tražiti potpis ili od majke dječaka, koji se trenutačno nalazi u pritvoru u pulskom zatvoru zbog sumnje da je golim rukama zadavila sinčića, ili od dječakova oca, koji je također u zatvoru u BiH na izdržavanju kazne jer je pretukao suprugu i njezina ljubavnika.

Otac potpisao suglasnost

Odvjetnik Marin Folo nije želio komentirati slučaj, tek je rekao da se to rješava. U uredu sanitarne inspekcije u Puli nitko se nije javljao na telefon, a iz Ministarstva zdravstva na naš upit vezano uz ovaj slučaj odgovoriti su da Uprava za sanitarnu inspekciju, ispostava Pula, nije zaprimila zahtjev za izdavanje sprovodnice za prijenos tijela dječaka Denisa Pašića.

No, kako doznajemo, otac je najprije usmeno dao suglasnost da obitelj preuzme tijelo dječaka, a onda danas, prema pisanju Glasa Istre, i potpisao suglasnost za pokop svog sina. Za pokop je dovoljan potpis jednog od roditelja.

Podsjetimo, dječakovo tijelo pronašli su prošle srijede ujutro u uvali Mandrač u Puli. Policajce je do tijela dovela njegova majka, koja je u utorak pola sata poslije ponoći došla u policijsku postaju prijaviti njegov nestanak.  

 

Komentara 1

OB
ObrenM
11:28 30.05.2017.

Od monstruozne "majke" traziti dozvolu za sahranu ubijenog djeteta-ovo je za svijetsku rubriku "Vjerovali ili ne".Mozda ce traziti dozvolu 14 godisnje zlikovke koja je uz seksualne orgije sa "majkom" bila aktivna u bestijalnom oduzimanju zivota nevinom djecacicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije