Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupovao raznu robu

Bakar: Iz tvrtke izvukao pola milijuna kuna i trošio ih na sebe

novac
Pixsell
02.08.2013.
u 21:15

Policija sumnja da je u svojstvu odgovorne osobe društva s područja Bakra u razdoblju od ožujka 2005. do prosinca 2012. godine u više navrata s računa društva za svoje potrebe podizao novac i kupovao raznu robu.

Nad 36-godišnjim muškarcem sa šireg područja Bakra provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Policija sumnja da je u svojstvu odgovorne osobe društva s područja Bakra u razdoblju od ožujka 2005. do prosinca 2012. godine u više navrata s računa društva za svoje potrebe podizao novac i kupovao raznu robu. Ovim radnjama je oštetio društvo, a sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od 496.478 kuna, izvijestila je PU primorsko-goranska. Također, 43-godišnjak u navedenom razdoblju nije vodio poslovne knjige koje je bio obvezan voditi. Isto tako, počevši od 2005. do zaključno 2011. godine, počinio je neistinita godišnja financijska izvješća te ukupno 80 fiktivnih putnih naloga.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 36-godišnjak je nadležnom državnom odvjetništvu kazneno prijavljen za kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

>> Gospodarski kriminal – u pet godina prijavljena 751 osoba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije