Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kalmeta o bombi u dvorištu: Najoštrije osuđujem taj čin

Mene se očito pokušava zastrašiti – rekao je Pupić Bakrač
21. listopada 2014. u 15:47 14 komentara 5509 prikaza
Bacili bombu u dvorište Marka Pupića Bakrača
Foto: Frane Šarić
Pogledajte galeriju 1/4

Nepoznati počinitelji bacili su, najvjerojatnije sinoć, dvije eksplozivne naprave u dvorište obiteljske kuće nezavisnog vijećnika Akcije mladih Marka Pupića Bakrača, a koje, nasreću, nisu eksplodirale.

Pronašla ih je jutros oko 9 sati kućepaziteljica. Oko 10.30 sati je na teren izašla i zadarska policija koja istražuje cijeli događaj. Vidno uznemireni nezavisni vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač rekao je kako je jedna eksplozivna naprava vjerojatno samim padom oštetila bazen u njegovu dvorištu, ali da nisu eksplodirale.

– Mene se očito pokušava zastrašiti, a s obzirom na totalitaristički sustav kakav ovdje vlada, da je ovo '41. godina ja i drugi vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša  završili bismo u Novoj Gradišci, a da je '60. vjerojatno bismo završili na Golom otoku – rekao je Pupić Bakrač.

Vidno uznemireni Pupić Bakrač rekao je kako u Zadru ovakvi događaji nisu ništa novo i da nikad nije riješeno 10-ak paljevina automobila novinara. - Ovo je zastrašivanje, ali me neće uspjeti zastrašiti i nastavit ću upozoravati na spregu političkog kriminalnog miljea u Zadru koji stoji iza ovoga napada. U Zagrebu su trebale godine i godine da prođe od predsjedničke kampanje do uhićenja, a zar u Zadru treba netko poginuti da bi se konačno reagiralo? Ukoliko mojoj obitelji padne dlaka s glave ja ću osobno odgovornima držati Kalmetu, Zrilića i Sinovčića - rekao je Marko Pupić Bakrač.

Gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta o događaju u dvorištu kuće vijećnika Marka Pupića Bakrača izjavio je: - Najoštrije osuđujem taj čin. Vjerujem da će policija u najkraćem mogućem roku rasvijetliti ovaj slučaj i otkriti počinitelja. Zadar je miran grad i želim da takav i ostane. Sigurnost građana je najvažnija.“

Sinovčić: Pupić Bakrač je za mene samo zrak

Reno Sinovčić je prokomentirao ovu tvrdnju riječima kako on osuđuje takav čin, ali da ne isključuje mogućnost da je to Marko Pupić Bakrač sam napravio kako bi ga se doživljavalo kao, kako je rekao, neki brend. Rekao je da je Pupić Bakrač za njega samo zrak i da za njega on ne postoji.

Podsjetimo, Pupić Bakrač nedavno je stajao sedam sati za govornicom u gradskoj vijećnici zbog činjenice da je HDZ odbio uvrstiti prijedlog o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu na dnevni red, a pritom su ga u četiri navrata zaštitari pokušali nasilno iznositi iz gradske vijećnice.

Eksplozivne naprave pronađene u dvorištu Pupićeve kuće su, kako nam je rekao, jedna ručna bomba i jedna vojna mina.

>> Pupić Bakrač podnio kaznene prijave zbog nasilja u gradskoj vijećnici Zadra

>> Pupić Bakrač o Kalmetinim prozivkama: Svaki kriminalac može biti gradonačelnik

>> Zaštitari iznijeli vijećnika, a nakon što se vratio uslijedila tučnjava!

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
 • ninja72:

  Kucepaziteljica, bazen, visoka, ograda....bas za zaliti.

 • puši kurac:

  kolku to plaću ima nezavisni vijećnik akcije mladih da ima kućepaziteljicu?

 • Avatar navijač
  navijač:

  To je sam i napravio.