Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Autori najuspješnijih video spotova u Hrvatskoj Lutriji

Autori najuspješnijih video spotova u Hrvatskoj Lutriji
Foto: Tomislav Krišto/Cropix
1/4
31.03.2023.
u 16:09

Potpisani ugovori u sklopu Nagradnog natječaja za izradu video spota „50 godina Hrvatske Lutrije“

Hrvatska Lutrija i autori najuspješnijih video spotova u sklopu Nagradnog natječaja za izradu video spota „50 godina Hrvatske Lutrije“, potpisali su ugovore o autorskom djelu. Naime, povodom obilježavanja jubilarne pedesete obljetnice uspješnog poslovanja i s ciljem afirmacije i poticanja kreativnog stvaralaštva u društvu, Hrvatska Lutrija je raspisala Nagradni natječaj za izradu video spota na temu „50 godina Hrvatske Lutrije“, na koji je ukupno pristiglo 89 prijava od čega je njih 60 udovoljilo svim pravilima Natječaja.

Foto: Tomislav Krišto/Cropix

„U sklopu sveobuhvatne kampanje povodom obilježavanje 50 godina postojanja i uspješnog poslovanja Hrvatske Lutrije, raspisali smo i ovaj Nagradni natječaj za odabir najboljih video spotova koji će tijekom kampanje poslužiti kao izvrstan medijski alat. Upravo s ciljem postizanja najviše kvalitete, u službenom ocjenjivanju radova sudjelovao je stručni žiri čiji članovi su eminentni stručnjaci iz medijske industrije. Ovakvim pristupom Hrvatska Lutrija potvrdila je svoju privrženost suradnji sa stručnjacima kao i potporu kreativnoj industriji s kojom dijelimo puno toga a na čemu ćemo inzistirati i ubuduće. Obzirom da je ovaj Nagradni natječaj sastavni dio kampanje vezane uz proslavu velikog jubileja, bitno je istaknuti kako Hrvatska Lutrija organizira i niz različitih evenata diljem Hrvatske kojima će se na dostojan način obilježiti 50-a godišnjica postojanja tvrtke dok kroz različite projekte čiji smo nositelji ili sudionici želimo naglasiti koliko je segment društveno odgovornog poslovanja i suradnje s lokalnom zajednicom relevantan za samu kompaniju“ – izjavio je prilikom potpisa Ignacije Čutura, predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije.

Foto: Tomislav Krišto/Cropix

Prvo mjesto i nagradu u iznosu od 4.000 € (30.138 kn) osvojio je Denis Komljenović, autor spota „Upornost se isplati“ prijavljenog u kategoriji/temi „Igramo zajedno već 50 godina“: „Htjeli smo napraviti nekonvencionalan spot za igre na sreću koji ne stavlja naglasak na sam dobitak već na cijelo iskustvo igranja. Inspiracija je došla iz priče od prijatelja čiji je tata cijeli život igrao iste brojeve, a s obzirom na to da smo htjeli pristupiti na zabavan način, ubacili smo da glavni lik cijelo vrijeme priča s brojevima koje je dobio u nasljedstvo od oca“ – rekao je ukratko pobjednik Nagradnog natječaja Denis Komljenović.

Drugo mjesto i nagradu u iznosu od 2.000 € (15.069 HRK) osvojio je Roland Rostohar za spot „Zaigraj s Hrvatskom Lutrijom i osvoji“ prijavljen u kategoriji/temi „Kada bih osvojio milijun eura na lutriji…“: „Još nikad nisam snimao reklamu, stoga mi je ovaj Nagradni natječaj bio veliki izazov. Projekti poput ovog su podrška i motivacija mladima da krenu u svoj projekt, osmisle ga i završe, a osim dobrodošle novčane nagrade, to je prilika za stjecanje novih iskustava i znanja što ostaje zauvijek“ – izjavio je Roland Rostohar.

Foto: Tomislav Krišto/Cropix

Treće mjesto i nagrada od 1.000 € (7.534,50 HRK) pripala je autoru Tinu Mihaljeviću za spot pod nazivom „Hrvatska Lutrija – 50 godina“ prijavljen u kategoriji/temi „Da je meni u životu dobiti na Lotu“: „Kao obožavatelj kratkih filmskih i televizijskih formi, na ovaj Nagradni natječaj prijavio sam se kako bih dao svoj doprinos obilježavanju važnog jubileja Hrvatske Lutrije te ponudio nova i zanimljiva rješenja. S obzirom na to da sam student filmske i televizijske režije i produkcije, odmah sam se zainteresirao za ovu priliku te vjerujem da smo moja filmska ekipa i ja u tome zbilja i uspjeli. Projekti poput ovog od iznimne su važnosti za mlade ljude jer im omogućuju neposrednu priliku da pokažu svoj potencijal te stvore mogućnosti za daljnje suradnje u budućnosti“ – rekao je Tin Mihaljević.

Podsjetimo kako je Odluku o najuspješnijim radovima donio Ocjenjivački sud sastavljen od ukupno pet članova – tri vanjska predstavnika u sastavu Mia Pećina Drašković, Ivan Maloča i Danijel Pek te dvije predstavnice iz Hrvatske Lutrije Dina Šižgorić Spahija i Sara Pavić. Video spot je mogao biti bilo kojeg filmskog roda, vrste i žanra u trajanju od minimalno 15 do maksimalno 30 sekundi. Informacije o Nagradnom natječaju i pobjedničkim radovima dostupne su na web stranicama Hrvatske Lutrije - https://www.lutrija.hr/hl/video50.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije