Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hdz-ovac u Splitu

'Autobuseri nas zaobilaze, 2015. ćemo zaraditi 400 milijuna eura manje!'

HDZ,Geri Capelli
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/3
19.08.2014.
u 15:32

Ministar Lorencin je rekao kako ga nije briga što je uvedena stopa od 25 posto PDV-a na autobusere jer je to odluka Ministarstva financija, zgrozio se Capelli.

U sezoni 2015.godine očekuje nas kataklizma u turizmu, to više ne možemo izbjeći. Zbog najviše porezne stope u Europi za autobusere, kao i komplicirane administracije brojni autobuseri nas nisu uvrstili u kataloge za narednu sezonu što će rezultirati s četiri milijuna noćenja manje i čak 400 milijuna eura manje zarade! - ustvrdio je to Gari Capelli, predsjednik HDZ- ovog Odbora za turizam, na konferenciji za novinare u Splitu.

Na najvećem sajmu autobusera u Europi u Kolnu, kaže on, ugovori za sezonu 2015. su potpisani, a autobuseri su otišli na druga tržišta. HDZ predlaže da se umjesto sedam različitih dokumenata koje moraju prevoditi na hrvatski jezik i obračuna PDV-a od 25 posto, stvar maksimalno pojednostavi uvođenjem vinjeta koje će zamijeniti kompliciranu proceduru kakvu nema nijedna turistička zemlja.

- Spasimo sezonu 2016. godine! - pozvao je Capelli zaključivši kako netko u ovoj državi radi protiv turizma koji se ne može razvijati bez koordinacije svih ministarstava.

- Ministar Lorencin je rekao kako ga nije briga što je uvedena stopa od 25 posto PDV-a na autobusere jer je to odluka Ministarstva financija! - zgrozio se Capelli. Udar na autobusere, kaže osjetit će se već u ovoj posezoni koju Ministarstvo turizma tek sada pokušava subvencionirati kroz projekt Hrvatska 365, što je po njegovim riječima samo bacanje prašine u oči nakon što su se autobuseri preusmjerili na druga tržišta. On tvrdi kako im je dolazak u Hrvatsku iz, primjerice, Austrije poskupio za 500 eura.

Što se tiče inspekcijskog nadzora tijekom sezone naglasio je kako je za kažnjavanje onih koji ne poštuju propise, ali je protiv zatvaranja objekata usred sezone jer su negativne posljedice time multipliciraju.

>>'Privatni iznajmljivači s bazenom imaju 25 do 30 posto veću popunjenost'

>>'Turizam nam se samo događa sa ili bez Ministarstva turizma'

Komentara 12

Avatar MOĆ NARODA
MOĆ NARODA
16:05 19.08.2014.

Naravno da Lorencina nije briga, zašto bi ga bilo briga za bilo što? On svoju plaću dobiva i dobivati će je, radio ili ne radio, pa zašto da nešto radi? Tko bi normalan i nemoralan u takvim uvjetima bio lud da bilo što radi?

L0
luena 01
17:41 19.08.2014.

Ma ne rade oni samo protiv turizma nego i Hrvatske... Ovakav ministar turizma bi letio u Italiji,Grckoj,nas lorenzin ce dobit orden predsjednika i premijera...

KN
knezica
18:12 19.08.2014.

Što gore- to bolje. To je moto ove Vlade i ovog jadnog predsjednika. To je jasno odavno svakome tko nije slijep kod očiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije