Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak u damasku

Assad međunarodnoj zajednici zamjera naoružavanje "terorista"

'Arab League Special Envoy for Syria, Kofi Annan, speaks to the media during a press conference on June 22, 2012, at the United Nations Office in Geneva. AFP PHOTO / SEBASTIEN BOZON'
'SEBASTIEN BOZON'
09.07.2012.
u 12:57

Granatiranje nije prestalo ni za vrijeme sastanka, a pod paljbom su se našli Deir al-Zour, Deraa, Homs, Aleppo pa čak i sam Damask

Kofi Annan i Bashar al-Assad sastali su se u Damasku i održali "konstruktivne i iskrene pregovore" nakon što je Annan u subotu priznao kako su napori međunarodne zajednice da pronađe političko rješenje za sve veće nasilje u Siriji bili potpuno neuspješni.

Podsjetimo, prema Annanovu mirovnom planu primirje u Siriji na snagu je trebalo stupiti sredinom travnja, no nijedna od zaraćenih strana nije ispoštovala dogovoreno. Granatiranje, tvrde pobunjenici, nije prestalo ni za vrijeme današnjeg sastanka u Damasku, a pod paljbom su se našli Deir al-Zour, Deraa, Homs, Aleppo pa čak i sam Damask, a jučer je u Siriji poginulo više od 100 ljudi, i to većinom civila, javlja BBC.

Uoči sastanka s Annanom sirijski predsjednik izjavio je da je glavna prepreka miru u njegovoj zemlji ta što međunarodna zajednica politički, ali i opskrbom oružjem, podupire "teroriste".

Ipak, obje strane zadovoljne su današnjim pregovorima i nastojanjima međunarodne zajednice da se pronađe mirno rješenje situacije u Siriji implementacijom Annanova mirovnog plana.

Komentara 22

UK
Ugo Kajvez
13:14 09.07.2012.

A što je sa prosvjedima u saudijskoj arabiji gdje su ubijena dva (do sada) prsvjednika vatrenim oružjem od strane vladinog osiguranje, (traže smijenu kuće sauda - despotska diktatura) ! .... gdje tu poziv međ- zajednici za pomoć "demokraciji" i tolerancije vlade prema puku ?? .............. a da, zaboravio sam, ... ovi su američki best buddies pa ne vrijede ista pravila ........

WS
Wer Sind Sie Herr Sorge
13:21 09.07.2012.

Diplomata kaze 'Medjunariodna zajednica " a narod kaze Amerika

Avatar intimus500
intimus500
09:44 10.07.2012.

09.07.2012. u 15:33h Stockholm je napisao/la: Ne kuzim kako je moguce, da je u mojoj Hrvatskoj toliko intelektualnih patuljaka koji tako mrze USA. Ako, naravno, svi ovi luzeri ne pisu iz bosanske djamahirije. -------- nema to veze sa Hrvatskom ii Hrvatima ...to su ti srbi i nekolicina muslimana. srbi ih mrzi ..znamo dobro zašto, dok muslimani u ovisnosti za koju "muslimansku frakciju navijaju".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije