Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Arsen Bauk i Anka Mrak-Taritaš otkazali gostovanje u Otvorenom zbog Bože Vukušića

Arsen Bauk na Facebooku je napisao da je trebao gostovati, ali da je zbog detalja u životopisu jednog od gostiju odustao od gostovanja
13. ožujka 2019. u 08:34 44 komentara 3426 prikaza
otvoreno
Foto: Screenshot

Arsen Bauk (SDP) i GLAS-ova zastupnica Anka Mrak-Taritaš otkazali su sinoć gostovanje u HRT-ovoj emisiji Otvoreno u kojoj se govorilo o Bleiburgu.

Bleiburg Nakon konzultacija Pronađeno rješenje za Bleiburg - održat će se komemoracija s vjerskim obilježjem

Gostovanje su otkazali jer je u emisiji sudjelovao i Bože Vukušić, voditelj Počasnog bleiburškog voda u Hrvatskoj.

– Arsen Bauk na Facebooku je napisao da je trebao gostovati, ali da je zbog detalja u životopisu jednog od gostiju odustao od gostovanja. Ranije je rečeno da je problem u našem gostu, gospodinu Vukušiću – ispričao je na početku emisije njezin voditelj Damir Smrtić, piše HRT.

– Meni je žao što nisu došli jer sam im pripremio besplatne primjerke knjige o Počasnom bleiburškom vodu i o komemoracijama koje se gore održavaju neprekidno od 1952. godine do danas. Što se tiče Bauka, on vjerojatno misli na moju kaznu u Njemačkoj, 1981. sam otpušten iz zatvora, a onda sam počeo raditi u MUP-u u Hrvatskoj. Godine 2002., kada je Račan izrazio želju posjetiti Bleiburško polje, mene je zapalo ispred Hrvatskog sabora da ga gore dočekam i da mu budem vodič. Nemam nikakvih problema ni u Njemačkoj. Bio sam jedan od glavnih svjedoka Saveznog državnog odvjetništva u Njemačkoj u postupku protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača – kazao je pak Bože Vukušić.

Biskupija u Klagenfurtu donijela je odluku, s kojom je bila upoznata i Hrvatska biskupska konferencija (HBK), da HBK ne izda dozvolu za održavanje mise jer se “politički instrumentalizira” Priprava za Uskrs Korizma kao 'svađa-pust' između HBK i Svete stolice

U emisiji se govorilo o odluci Katoličke crkve u Koruškoj koja je odbila molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanje mise na Lojbaškom polju pokraj Bleiburga planirane za 18. svibnja.

VIDEO Komemoracija u Bleiburgu

Poznati Hrvati slobodni zidari
SLOBODNI ZIDARI
Počeci masonerije u Hrvatskoj: Tko su bili poznati Hrvati masoni
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije
 • croban1111:

  Koga to dvoje predstavlja?

 • ljutko:

  Arsene, u koaliciji si osuđenim lopovom, to ti ne smeta?

 • Avatar dr._Vrapčello
  dr._Vrapčello:

  Ono, komunisti... nismo rasisti, šovinisti, ksenofobi..., samo mrzimo Hercegovce, Bosance, Slavonce, Dalmatince, dijasporu i ne sjedimo s ovim ili onim u studiju, kafiću, ako može i tramvaju.