Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu se pojavili

Arsen Bauk i Anka Mrak-Taritaš otkazali gostovanje u Otvorenom zbog Bože Vukušića

otvoreno
Foto: Screenshot
13.03.2019.
u 08:34

Arsen Bauk na Facebooku je napisao da je trebao gostovati, ali da je zbog detalja u životopisu jednog od gostiju odustao od gostovanja

Arsen Bauk (SDP) i GLAS-ova zastupnica Anka Mrak-Taritaš otkazali su sinoć gostovanje u HRT-ovoj emisiji Otvoreno u kojoj se govorilo o Bleiburgu.

Gostovanje su otkazali jer je u emisiji sudjelovao i Bože Vukušić, voditelj Počasnog bleiburškog voda u Hrvatskoj.

– Arsen Bauk na Facebooku je napisao da je trebao gostovati, ali da je zbog detalja u životopisu jednog od gostiju odustao od gostovanja. Ranije je rečeno da je problem u našem gostu, gospodinu Vukušiću – ispričao je na početku emisije njezin voditelj Damir Smrtić, piše HRT.

– Meni je žao što nisu došli jer sam im pripremio besplatne primjerke knjige o Počasnom bleiburškom vodu i o komemoracijama koje se gore održavaju neprekidno od 1952. godine do danas. Što se tiče Bauka, on vjerojatno misli na moju kaznu u Njemačkoj, 1981. sam otpušten iz zatvora, a onda sam počeo raditi u MUP-u u Hrvatskoj. Godine 2002., kada je Račan izrazio želju posjetiti Bleiburško polje, mene je zapalo ispred Hrvatskog sabora da ga gore dočekam i da mu budem vodič. Nemam nikakvih problema ni u Njemačkoj. Bio sam jedan od glavnih svjedoka Saveznog državnog odvjetništva u Njemačkoj u postupku protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača – kazao je pak Bože Vukušić.

U emisiji se govorilo o odluci Katoličke crkve u Koruškoj koja je odbila molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanje mise na Lojbaškom polju pokraj Bleiburga planirane za 18. svibnja.

VIDEO Komemoracija u Bleiburgu

Komentara 44

CR
croban1111
09:07 13.03.2019.

Koga to dvoje predstavlja?

LJ
ljutko
09:02 13.03.2019.

Arsene, u koaliciji si osuđenim lopovom, to ti ne smeta?

Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
08:54 13.03.2019.

Ono, komunisti... nismo rasisti, šovinisti, ksenofobi..., samo mrzimo Hercegovce, Bosance, Slavonce, Dalmatince, dijasporu i ne sjedimo s ovim ili onim u studiju, kafiću, ako može i tramvaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije