Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVINCIJA SAN JUAN

Snažan potres magnitude 6,8 pogodio Argentinu, nema ozlijeđenih

Twitter
19.01.2021.
u 09:06

Nije izdano upozorenje za tsunami

Potres magnitude 6.8 zatresao je u ponedjeljak srednji zapad Argentine, nakon čega je slijedilo barem još pet naknadnih podrhtavanja koja su zatresla zgrade, no nije bilo dojava o ozlijeđenima i nije objavljeno upozorenje na tsunami.

Potres je udario na dubini od 10 kilometara, rekao je Njemački istraživački centar za geoznanosti (GFZ), s epicentrom koji je bio 40 kilometara južno od provincije San Juan.

Naknadna podrhtavanja bila su magnitude 3.5 do 5, izvijestio je Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Na objavama s društvenih mreža moglo se vidjeti kako se tresu domovi i zgrade, a seizmička aktivnost ostavlja pukotine u cestama, dok su s polica u trgovinama popadale boce.

Guverner San Juana Sergio Uñac pozvao je stanovništvo da ostane mirno i da se obrati nadležnim službama ako zatreba pomoć te nazove 911. 

"U praksi primijenimo sve potrebne mjere koje smo naučili", rekao je.

Nije izdano upozorenje za tsunami, rekao je Američki sustav za upozorenje protiv tsunamija.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
15:16 19.01.2021.

Znaci i tamo jos ima hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije