Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Apel za promjenu imena Trga maršala Tita u Kazališni trg

prosvjed
Boris Šćitar/PIXSELL
11.12.2009.
u 10:43

Građanska inicijativa “Krug za trg” zagrebačku je vlast upozorila da su obilježja socijalizma danas dopustiva samo u muzejima kao opomena na grijehe prošlosti.

Građanska inicijativa “Krug za trg” jučerašnji je dan iskoristila da zagrebačku gradsku vlast još jednom potakne na promjenu imena Trga maršala Tita.

Dvjestotinjak prosvjednika oboružanih transparentima “Komunistički zločini nisu antifašizam” i “Tito je organizirao i nadgledao masovne likvidacije” te fotografijama žrtava stradalih u komunističkom režimu četvrti je put izrazilo želju da jedan od najljepših gradskih trgova napokon dobije primjerenije ime – Kazališni trg.

Obilježja socijalizma, kažu organizarori prosvjeda, danas bi trebala postojati samo u muzejima kao opomena novim generacijama.

Komentara 19

HS
H.S.S.-Seljacka Buna
12:37 11.12.2009.

A kaj bu sa Trgom\"\" Mali Plac \"\" \"\"Bitanski Trg?.

HS
H.S.S.-Seljacka Buna
12:45 11.12.2009.

Imamo vaznijeg posla od Trga Marsala Tita ! Kaj nam treba sad tu svadja o trgu a nije pametnije dase rijesimo prije ovog Haraca i ove vlade?!.

IB
Ivana Brkić Ćubela
11:05 11.12.2009.

Tito Covek koji je sve stvari postavio tamo gde im je mesto. Tito: Sta ovde najbolje uspeva? NN: Grozdje. Tito: A? NN: Grozdje. Tito: A gvozdje. Pa napravite jednu zelezaru ovde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije