Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sućut premijera

Andrej Plenković o Željku Matiću: 'Pomicao je granice novinarstva kojem je posvetio čitav svoj život'

Foto: PIXSELL
1/3
24.12.2020.
u 18:50

Ostavio je dubok trag u hrvatskom medijskom prostoru, a njegovim odlaskom izgubili smo sjajnog novinara i velikog čovjeka, istaknuo je premijer

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u četvrtak izraze sućuti obitelji novinara Željka Matića, istaknuvši da je pomicao granice novinarstva, kojem je posvetio čitav svoj život, i ostavio dubok trag u hrvatskom medijskom prostoru. 

“Sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti Željka Matića, cijenjenog radijskog i televizijskog novinara i urednika. Od novinarskih radijskih početaka sredinom osamdesetih do gledanih televizijskih emisija, pomicao je granice novinarstva kojem je posvetio čitav svoj život", stoji u brzojavu sućuti.

Bio je glavni kreativac i urednik Omladinskog radija, postavio je njegove ključne rubrike, sustavno promičući standarde radijskog informativnog novinarstva, a sa suradnicima je stvorio Radio 101. U brojnim radijskim i televizijskim emisijama vješto i profesionalno obrađivao je goruće društveno-političke teme.

Željko Matić ostavio je dubok trag u hrvatskom medijskom prostoru, a njegovim odlaskom izgubili smo sjajnog novinara i velikog čovjeka, istaknuo je predsjednik Vlade izražavajući, uime Vlade i osobno, sućut obitelji.

VIDEO Koronavirus kao da ne postoji: Sunčani Badnjak izmamio ljude na druženje

Komentara 2

RI
rimac444
11:00 25.12.2020.

Ako je to rekao premijer onda je zaista bio dobar novinar, jer na žalost imamo malo takovih, previše je levog šljama u novinarstvu. Neka mu je laka hrvatska zemlja.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
19:36 24.12.2020.

Pa što se ti javljaš. Kakvo pomicanje granica. Da je ostao živ morao bi pisati onako kako ti kažeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije