Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATOVAO U AFGANISTANU

Amerikanci spriječili pokolj: Veteran koji je prešao na islam planirao napad eksplozivom

Ilustracija
Foto: Reuters/PIXSELL
29.04.2019.
u 23:05

Domingo je optužen da je pružao i pokušavao pružiti materijalnu potporu teroristima.

Američki veteran rata u Afganistanu za kojeg tužitelji kažu da je planirao prouzročiti "masovne žrtve" eksplozivnim uređajima pritvoren je nakon internetske operacije savezne policije FBI-aja, rekli su u ponedjeljak savezni tužitelji.

Mark Steven Domingo (26), vojnik američke kopnene vojske koji je ratovao u Afganistanu i kasnije prešao na islam, pritvoren je u petak u svezi s tim planom, rekli su savezni tužitelji u pisanom priopćenju.

"Ovo je istraživanje uspješno omelo veoma stvarnu prijetnju koju je predstavljao obučen vojnik koji je opetovano naveo kako želi prouzročiti maksimalan broj žrtava", rekao je američki državni odvjetnik Nick Hanna u priopćenju.

Domingo je optužen da je pružao i pokušavao pružiti materijalnu potporu teroristima.

Tužitelji kažu kako je u internetskim razgovorima s tajnim FBI-evim izvorom Domingo izrazio potporu nasilnom džihadu i rekao kako planira izvesti eksploziju improvizirane eksplozivne naprave na skupu predviđenom da se održi u predgrađu Los Angelesa, Long Beachu.

Ključne riječi

Komentara 6

WW
wwwcroxxx
08:34 30.04.2019.

Koliko god negirali, Islam je izrazito nasilna vjera. Od negativnog ponašanja i ponižavanja žena i dijece, izrazitog neprijateljskog pogleda prema drugim vjerama i drugačijim stavovima pa do terorističkih ubojstava. Najgore od svega je što nemaju vrhovnog svećenika već svaka grupaa tih fanatika tumači tu vjeru na svoj iskrivljen način.

ZI
zimerman
19:58 30.04.2019.

Sve to sto rade po cijelom svijetu stoji u kuranu

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
06:15 30.04.2019.

U tu pricu moze povjerovati samo nekih 30 % Balkanaca i 29% majmuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije