Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avionska nesreća

Američki pilot poginuo pri padu ukrajinskog borbenog aviona Su-27

avion Su-27
Foto: Reuters/Pixsell
16.10.2018.
u 22:47

Pad se dogodio tijekom izvođenja zračne vježbe Clear Sky 2018, koja je uključivala vojno osoblje iz osam različitih zemalja

Američki pilot bio je dio dvočlane posade koja je poginula uslijed pada ukrajinskog borbenog aviona Su-27 tijekom trenažnog leta u utorak, priopćili su iz američke vojske.

"Vidjeli smo izvješća koja govore o američkoj žrtvi te možemo potvrditi kako je američki vojnik bio dio ovog incidenta", rečeno je u izjavi te dodano da su okolnosti pada pod istragom.

Dvojica pilota, od kojih je jedan Ukrajinac, bili su jedine osobe u zrakoplovu.

Ukrajinsko vrhovno vojno zapovjedništvo ranije je priopćilo kako su pilot i kopilot poginuli, bez otkrivanja njihovih nacionalnosti.

Pad se dogodio tijekom izvođenja zračne vježbe Clear Sky 2018, koja je uključivala vojno osoblje iz osam različitih zemalja, uključujući Britaniju, Nizozemsku, Poljsku i Estoniju koji su počeli prošlog tjedna.

Ključne riječi

Komentara 22

DU
Deleted user
00:01 17.10.2018.

"Dvojica pilota, od kojih je jedan Ukrajinac, bili su jedine osobe u zrakoplovu".....pa koliko ih je trebalo biti u Su-27....deset.

DU
Deleted user
04:26 17.10.2018.

Išli su Ameri i Izraelci vidjeti kakve su mogućnosti ukrajinskog S-300 sistema. Pošto je taj sistem najbliži ruskom sistemu koji je bolji od ukrajinskog modela. Možda bi ameri imali bolji sistem od ruskog S-300 da rastjeraju različite ratne profiter koji koće razvoj boljeg oružja zbog svoje pohlepe. Tako bi ameri riješili inferiornost svog oružja.

DU
Deleted user
08:33 17.10.2018.

Pao SU-27? Valjda su ga servisirali gdje i one naše nesretne Migove. Uostalom, zar se vježba ne zove Clear Sky 2018? Još 2-3 da padnu i vježba se može proglasiti uspješnom...:)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije