Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Američka državna tajnica Hillary Clinton dolazi u Hrvatsku

Posjet će se dogoditi negdje između 29. listopada i 2. studenog ove godine kada Clinton kreće na turneju na kojoj će posjetiti i Alžir, Srbiju, Kosovo, BiH te Albaniju.
25. listopada 2012. u 10:11 10 komentara 7 prikaza
'U.S. State Secretary Hillary Clinton listens during a news conference in Riga June 28, 2012. Clinton is on one day visit to Latvia. REUTERS/Ints Kalnins (LATVIA - Tags: POLITICS)'
Foto: Reuters/PIXSELL

Američka državna tajnica Hillary Clinton posjetit će Hrvatsku. Potvrdilo je tu informaciju veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu koje navodi da će se planirani posjet dogoditi negdje između 29. listopada i 2. studenog ove godine kada Clinton kreće na turneju na kojoj će posjetiti i Alžir, Srbiju, Kosovo, BiH te Albaniju.

Najavljeno je da će u Alžiru s predsjednikom Boutlefikom raspravljati o ekonomskoj stabilnosti u regiji te da će državama na Balkanu pružiti podršku pri ulasku u Europsku uniju. U BiH, Srbiji i na Kosovu pridružit će joj se barunica Catherine Ashton, visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost.

Dok s Hrvatima planira raspravljati o njihovoj ulozi u NATO-u, ulasku u Europsku uniju 2013. te trenutačnoj ekonomskoj situaciji u zemlji, sa službenim Beogradom i Prištinom inzistirat će na održavanju i poboljšanju bilateralnih odnosa kako bi te dvije zemlje lakše ''utabale'' put k Europskoj uniji. Također, Clinton će u albanskom parlamentu sudjelovati na obilježavanju stogodišnjice albanske neovisnosti te podržati savez te zemlje i NATO-a.

>>Hillary Clinton: Ja sam kriva za pogibiju veleposlanika, ne Obama

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
 • Avatar Jorge
  Jorge:

  Treba inzistirati na ukidanju viza, jer je sramotno da treba dva dana čekati u Zagrebu. To nije odraz dobrih odnosa. Dodajmo tome da je RH napravila sve preduvjet. Izgovori kako je visok postotak odbijenih ne drži vodu jer u Visa ... prikaži još! Waiver Programu ima država s daleko lošijim postotkom od naših 5-6%.

 • jajan:

  ....i da mu preda poštu....

 • crna vrana:

  Klintonica je već jednom bila medijator u hrvatsko-slovenskom sporu oko granice. Slovenci su dobili -junction. Možda sada opet želi biti medijator u sporu oko Ljubljanske banke. Mi bismo opet mogli izvući -od šake do lakta.