Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrška sad-a

Američka državna tajnica Hillary Clinton dolazi u Hrvatsku

'U.S. State Secretary Hillary Clinton listens during a news conference in Riga June 28, 2012. Clinton is on one day visit to Latvia. REUTERS/Ints Kalnins (LATVIA - Tags: POLITICS)'
Reuters/PIXSELL
25.10.2012.
u 10:11

Posjet će se dogoditi negdje između 29. listopada i 2. studenog ove godine kada Clinton kreće na turneju na kojoj će posjetiti i Alžir, Srbiju, Kosovo, BiH te Albaniju.

Američka državna tajnica Hillary Clinton posjetit će Hrvatsku. Potvrdilo je tu informaciju veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu koje navodi da će se planirani posjet dogoditi negdje između 29. listopada i 2. studenog ove godine kada Clinton kreće na turneju na kojoj će posjetiti i Alžir, Srbiju, Kosovo, BiH te Albaniju.

Najavljeno je da će u Alžiru s predsjednikom Boutlefikom raspravljati o ekonomskoj stabilnosti u regiji te da će državama na Balkanu pružiti podršku pri ulasku u Europsku uniju. U BiH, Srbiji i na Kosovu pridružit će joj se barunica Catherine Ashton, visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost.

Dok s Hrvatima planira raspravljati o njihovoj ulozi u NATO-u, ulasku u Europsku uniju 2013. te trenutačnoj ekonomskoj situaciji u zemlji, sa službenim Beogradom i Prištinom inzistirat će na održavanju i poboljšanju bilateralnih odnosa kako bi te dvije zemlje lakše ''utabale'' put k Europskoj uniji. Također, Clinton će u albanskom parlamentu sudjelovati na obilježavanju stogodišnjice albanske neovisnosti te podržati savez te zemlje i NATO-a.

>>Hillary Clinton: Ja sam kriva za pogibiju veleposlanika, ne Obama

Komentara 10

Avatar Jorge
Jorge
11:43 25.10.2012.

Treba inzistirati na ukidanju viza, jer je sramotno da treba dva dana čekati u Zagrebu. To nije odraz dobrih odnosa. Dodajmo tome da je RH napravila sve preduvjet. Izgovori kako je visok postotak odbijenih ne drži vodu jer u Visa Waiver Programu ima država s daleko lošijim postotkom od naših 5-6%.

JA
jajan
11:56 25.10.2012.

....i da mu preda poštu....

CV
crna vrana
10:36 25.10.2012.

Klintonica je već jednom bila medijator u hrvatsko-slovenskom sporu oko granice. Slovenci su dobili -junction. Možda sada opet želi biti medijator u sporu oko Ljubljanske banke. Mi bismo opet mogli izvući -od šake do lakta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije