Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afrički apsurd
Povratak na članak

Alžirske vlasti moraju otići jer ne znaju voditi zemlju punu novca od nafte

Zemlja čije su blagajne prepune dolara tone u kaos zbog nesposobnih političara koji vladaju desetljećima.

Komentari 3

ST
stefj
00:37 19.03.2019.

Jadan narod, moraju birati između socijalista i islamista. Vojna hunta u tom slučaju izgleda kao sasvim primamljivo rješenje...

VL
NE
Nepokolebljiv
00:23 19.03.2019.

Najprije Ben Bella samo dvije godine na vlasti pa umro utopivsi se na izletu u pustinji(!?!). Slijedeci je bio Boumediene - taj se znao bolje cuvati bio je okrutniji i nije zalio TUDE krvi. "Umro" od superegzoticne krvne groznice o kojoj niti sovjeti nisu znali dovoljno da ga spase na lijecenju u Moskvi. Dolazi razdoblje bez stalnog vode (nikome se nije umiralo prije reda) pa konacno nakon trgovanja s generalima dobio apsolutnu vlas ljubljeni voda Bu - te - flika fliknul ce ne bus slusal! Pocinio istu pogresku kao i neki drugi diktatori: raji dao previse hrane za premalo rada pa raja imala vremena domisliti se da bi im moglo biti bolje.

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:13 19.03.2019.

korupcija u zemlji sa 150 mlrd dolara na računu... ajd to nekom drugom pričajte. ovo je muslimanski svijet. naučen da dobiva od države sve. čim im se uskrati malo struje, vode, kruha, dižu bune. alžir je 20 godina na granici sukoba, kaosa. 20 godina. ne par tjedana. islamisti navalili i na tu zemlju. preživjeli su relativno mirno ona proljeća, ali će biti gadno kad tam zagrmi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.