Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokalni izbori 2013.

Alojz Tomašević kandidat je HDZ-a za požeško-slavonskog župana

predstavljanje kandidata za požeško-slavnoskog župana, Alojz Tomašević (1)
Dusan Mirkovic/Pixsell
19.03.2013.
u 22:03

Tomašević je u svom predstavljanju istaknuo da će njihova glavna odrednica u iduće četiri godine biti kako članstvo u EU iskoristiti da bude na korist građana.

-Alojz Tomašević, umirovljeni general Hrvatske vojske, čovjek u najboljim godinama koji je obrazovanje stjecao na visokim vojnim školama u Hrvatskoj i inozemstvu naš je kandidat za požeško– slavonskog župana koji će nastaviti pobjednički put Hrvatske demokratske zajednice – rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare požeško –slavonskog HDZ-a.

Tomašević je u svom predstavljanju istaknuo da će njihova glavna odrednica u iduće četiri godine biti kako članstvo u EU iskoristiti da bude na korist građana.

-Upravo na ta važna pitanja je HDZ dao odgovor u posljednje četiri godine otkako je župan Marijan Aladrović. Pokrenuti su mnogi razvojni procesi. Ubrzan je proces izrade dokumentacije, obnavljane su prometnice, otvarane nove škole, sportske dvorane i turistički uredi, sustav za navodnjavanje poljoprivrednih zemljišta. Otvorena je i nova poliklinika vrijedna milijun eura, milijuni kuna su uloženi za zaštitu okoliša, osnovana je regionalna razvojna agencija, a gradovi i općine kojima upravlja HDZ su izgrađivali industrijske zone i tehnologijsko-inovacijske centre – istaknuo je Tomašević.

Dodao je da je njihov cilj i stvaranje uvjeta za gospodarski razvoj, a time i rast zaposlenosti. -Europa je u svom proračunu do 2020. stavila naglasak na obrazovanje, smanjenje nezaposlenosti, ruralni razvoj, poljoprivredu, promet te energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša. Upravo ti europski prioriteti su u potpunosti komplementarni s našima i mi ćemo nastaviti rad na tim područjima koja su i do sada potencirana – poručio je Tomašević.

Podršku kandidatu Tomaševiću dao je i aktualni župan Aladrović koji je uvjeren da će ga upravo on naslijediti. Franjo Lucić, predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a je dodao da će Tomašević sigurno pobijediti jer ima viziju za gospodarski razvoj županije i svih njezinih općina i gradova. -Upravo je HDZ u ovoj županiji prije četiri godine bio pokretač školstva, zdravstva i cestogradnje. Ostvarili smo 95 posto od onoga što smo i obećali i zahvaljujući tome možemo svakome pogledati u oči - istaknuo je Lucić. 

>> HDZ: Požegi treba mlad čovjek s idejama kakav je i naš kandidat!

Komentara 8

LB
lola_bekrija
22:39 19.03.2013.

Vidi se da nisi upućen, jer taj čovjek koji je prije rata bio konobar je visoko obrazovan diplomirani ekonomist, prije mirovine je obnašao dužnost načelnika stožera Hrvatske Kopnene vojske. Prošao je razne Hrvatske i strane visoke škole i završavao kaoo izvrstan. Konobarski zanat mu je bio način na što prije dođe do novca jer je kao 10 dijete slavonske obitelji malo mogao očekivati od roditelja. Dragovoljac je Domovinskog rata. Po programu koji je Tomašević postavio i danas se obučavaju mladi kadeti Hrvatske vojske.

BR
Brana91
23:09 19.03.2013.

Istina, čovjek iz siromašne slavonske obitelji, koji zna šta je rad i upornost. Dajem mu glas ispred bilo kojeg političara

SI
sifoklop
22:15 19.03.2013.

O tempora mores,ako vam je ovaj izučeni konobar kandidat ostanite u oporbi 100 godina. Nisu Požežani valjda popizdili da biraju ovog lika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije