Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ako se opet ne pojavi, župana će na sud dovesti policija

Sudac Slaven Vidmar novu je raspravu htio zakazati već 16. listopada, no Tomaševićev odvjetnik Željko Damjanac kazao je kako su on i njegov branjenik spriječeni poslovnim obvezama cijeli listopad i polovicu studenoga. Na to je oštro reagirao sudac koji je novu raspravu zakazao za 18. studenoga u 9 sati.
11. rujna 2019. u 14:03 1 komentara 559 prikaza
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu ponovno je odgođena rasprava u postupku protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića zbog nasilja u obitelji, koji se nije pojavio na sudu. Tomašević je odsutnost opravdao službenim putem u Poljsku.

Suđenje - Alojz Tomašević Svjedočila Manda Kvaternik Suđenje Tomaševiću: 'Bratova žena sve je lagala i izmislila'

Sudac Slaven Vidmar novu je raspravu htio zakazati već 16. listopada, no Tomaševićev odvjetnik Željko Damjanac kazao je kako su on i njegov branjenik spriječeni poslovnim obvezama cijeli listopad i polovicu studenoga. Na to je oštro reagirao sudac koji je novu raspravu zakazao za 18. studenoga u 9 sati.

– Ako se optuženik u naznačeno vrijeme ne pojavi u sudnici, u devet sati i dvije minute izdat će nalog policiji da ga se privede – rekao je sudac Vidmar.

Tomaševićev odvjetnik Željko Damjanac iskazao je nezadovoljstvo ovakvim stavom suda iz kojeg se, smatra, može iščitati spočitavanje njegovoj stranci da postupak namjerno odugovlači što, kaže, nije istina.

veliki problem u Hrvatskoj Panel 'Ne nasilju!': Svaka peta žena doživi pokušaj silovanja tijekom života

– Ovo je drugi put da okrivljenik traži odgodu rasprave. Razlog za odgodu potkrijepio je vjerodostojnom dokumentacijom, riječ je o službenoj spriječenosti. A što se tiče toga da će biti priveden,  zakon kaže da se nekoga može privesti jedino ako neopravdano izostane – rekao je Tomaševićev odvjetnik Željko Damjanac.

Za razliku od Damjanca, županova supruga Mara Tomašević smatra kako je upravo riječ o odugovlačenju postupka.

– Sve ovo predugo traje i psihički me opterećuje. Nemam komentara više. Jednostavno, odgođena je rasprava i vidjet ćemo što će biti sljedeći put. Vidite da stalno nešto odgađaju, ne znam čemu to sve. Izgleda da žele dobiti na vremenu – rekla je Mara Tomašević.

Suđenje županu Alojzu Tomaševiću počelo je 22. listopada prošle godine, godinu dana nakon što ga je njegova supruga Mara Tomašević optužila za obiteljsko nasilje. Tužiteljstvo za župana traži uvjetnu zatvorsku kaznu od 10 mjeseci, koja se neće izvršiti ako u roku kušnje od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Župan se na prvom ročištu izjasnio da nije kriv.

 

Tamara Boroš
Neponovljiva Boroš
Otkrivamo gdje je danas heroina koja je ispisala hrvatsku povijest i potom teško oboljela
PPD
Mijenjamo navike
Solidarnost i dobra djela trebaju nam ostati prioriteti: PPD bolnicama donirao vrijedna sredstva
  • antonelić:

    meni je najvažnije da smo ga odstranili iz hadezea ... karcinom van iz naše partije ! ...