Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ako se nešto brzo ne napravi, za desetak godina ovdje više nitko neće živjeti'

Anto Gutić: Gunja ne može dobiti pomoć za poslovnu zonu
29. prosinca 2019. u 18:45 88 komentara 11297 prikaza
Gunja
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Projektom Slavonija, Baranja i Srijem osigurana su znatna sredstva koja istok Hrvatske mijenjaju nabolje. Rečeno je to na desetoj sjednici Savjeta Projekta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja je početkom prosinca održana u Vukovaru, a kojom je predsjedavao premijer Andrej Plenković.

Humanitarna udruga Dobra volja darivala obitelji za Božić Humanitarna akcija Udruga Dobra volja darivala obitelji: 'Najteže je sa zaboravljenima... Samoća ih ubija'

– U sklopu projekta Slavonija, Baranja i Srijem do 30. studenoga ugovoreno je 11,3 milijarde kuna, to jest 60,4 posto od predviđenih 18,7 milijardi kuna, a u istom razdoblju isplaćeno je 4,5 milijardi kuna. U program ruralnog razvoja usmjereno je pet milijardi kuna, znatna financijska sredstva uložena su u 20 bolnica, 109 domova zdravlja, 531 poduzetničku inicijativu te 37 projekata kulturne i prirodne baštine, rekao je tom prilikom Plenković.

Međutim, na istoku Hrvatske postoje i općine koje od svih tih milijardi nisu dobile ni kune. Jedna od takvih je i općina Gunja koja je 2014. stradala u poplavi.

Anto Gutić | Autor : Branimir Bradarić Foto: Branimir Bradarić

– Vjerovao netko ili ne, ali općina Gunja iz Projekta Slavonija, Baranja i Srijem nije dobila ni kune. I to ne samo Gunja nego i susjedne općine. Možete misliti kako nam je kada vidimo da se, primjera radi, u neki muzej ulažu milijuni, a općina Gunja ne može dobiti osam milijuna kuna za gradnju komunalne infrastrukture za Poslovnu zonu Velebit koja bi donijela ulaganja i nova radna mjesta, kaže načelnik Općine Gunja Anto Gutić (HDZ). Dodaje da su o potrebama općine upoznati svi, ali bez rezultata.

– Ta je zona naš pokušaj spasa Gunje. Ako se nešto brzo ne napravi, za desetak godina ovdje više nitko neće živjeti – zaključio je.

Obale duž Hercegovine
Pronašli dokaz da je u Ljubuškom nekad bila tropska obala
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
  • Deleted user:

    Kako niste? A najskuplje WC četke od drugarice moralizatorke?

  • blabla123:

    A novci za obnovu? Hrpa komentatora se hvali s novim kućama itd...

  • Skviki:

    Milanovićeva vlada potopila Gunju kak bi spasila Neka područja u Srbiji i BiH, posle utrošili brdo love u obnovi, a sad sve propada. Samo ga vi birajte.