Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnova postupka

'Ako je mogla završiti školu, nije bila tako nemoćna'

'08.04.2009.,Osijek,Hrvatska - Veliki broj pedofila u Salvoniji i Baranji. Photo: Davor Javorovic/Vecernji list'
'Davor Javorovic/Vecernji list'
04.11.2012.
u 19:56

Mladen M. 2009. osuđen je na dvije godine zatvora zbog spolnog odnosa s djevojčicom smanjenih intelektualnih sposobnosti

Mladen M., koji je 2009. na Županijskom sudu u Varaždinu osuđen na dvije godine zatvora zbog spolnog odnosa s djevojčicom smanjenih intelektualnih mogućnosti, zatražio je obnovu postupka, no taj mu je zahtjev sud odbio. U zahtjevu za obnovu postupka Mladen M. poslužio se pomalo nesvakidašnjim argumentom. Naveo je, naime, kako je njegova žrtva u međuvremenu završila osnovnu školu (koju je, usput budi rečeno, pohađala po programu prilagođenom osobama s intelektualnim teškoćama) te da je upisala srednju školu za zanimanje cvjećara. Po riječima Mladena M., to su dokazi koji upućuju na to da ona u vrijeme počinjenja djela i nije bila tako nemoćna kako su utvrdili vještaci. U zahtjevu za obnovu postupka Mladen M. je naveo kako je činjenica da je djevojčica završila osnovnu i upisala srednju školu dovoljan dokaz i da mu je bila sposobna pružiti otpor!?

Psihijatrijskim vještačenjem djevojčice ustanovljeno je da, iako je ona u vrijeme kada je napastovana imala 15 godina, njezine intelektualne mogućnosti bile su na razini 10-godišnjeg djeteta. Zahtjev za obnovu postupka sud je odbacio, a zašto objasnio je i glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu.

– Činjenice koje je naveo osuđeni nisu argumenti zbog kojih bi se pobili nalazi sudskih vještaka o smanjenim intelektualnim mogućnostima djevojčice – rekao je Igor Pavlic. Mladen M. ima pravo žalbe, no malo je vjerojatno da će se na koncu spasiti izdržavanja kazne.

 

Ključne riječi

Komentara 2

AL
alapača
08:34 05.11.2012.

i dobio samo 2 godine zatvora?!

BA
Bandit
16:38 05.11.2012.

Eeeee dokle je god ovakvog zakona i korumiiranog sudstva biti ce i ovakvi preblagi kazni za smrt,silovanje ,drogu definitivno treba uvesti dvadesetogodisnju kaznu bez prava na zalbu .Naravno to i da vrjedi za sve ljude i narocito one balavce uto one balavce u prometu koji ubiju i tatin sin samo zato sto je iz ugledne obitelji je slobodan za kratko vrijeme iako neznam sto je to ugledna obitelj ,zar to nismo svi mi u drzavi zasto bi netko bio neugledan ako nema novaca i sirotinja je a posteno zive i pate se..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije