Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugo ih pratili

Akcija specijalaca: Uhitili zaštitare koji su reketarili ugostitelje

specijalci
Ivo Čagalj/Pixsell
13.07.2013.
u 20:32

Uhitila ih je specijalna policija u trenutku kad su primali označeni novac, nekoliko tisuća eura, od Riječanina koji im je dulje vrijeme morao plaćati "zaštitu" da mu ne bi uništili lokal i kojega su nedavno brutalno pretukli

Trojica zaštitara koji su posljednjih mjeseci iznuđivali riječke ugostitelje i poduzetnike pala su u ruke policiji u akciji koja se u subotu kasno poslijepodne odvijala u samom središtu grada, nedaleko mosta na Rječini. Uhitila ih je specijalna policija u trenutku kad su primali označeni novac, nekoliko tisuća eura, od Riječanina koji im je dulje vrijeme morao plaćati "zaštitu" da mu ne bi uništili lokal i kojega su nedavno brutalno pretukli.

Kako se neslužbeno doznaje uhićena trojka, Riječanin, Zagrepčanin i Istranin, radili su kao redari jedne od poznatijih zagrebačkih zaštitarskih tvrtki u novootvorenom noćnom baru u središtu grada, a u posljednjih nekoliko mjeseci s više su se osoba upravo ondje sukobili i premlatili ih nanoseći im teške ozljede. Ugostitelji koje su reketarili plaćali su redovno veće novčane iznose da bi ih ostavili da na miru rade svoj posao.

Policija je danas uhićene zaštitare pratila dulje vrijeme, kako se doznaje bili su vrlo oprezni prilikom kontakata sa svojim žrtvama i primopredaja novca, sve do danas kad su pali u zasjedu primajući označene novčanice. Svi su privedeni na kriminalističku obradu, a policija nastavlja istragu koja će vjerojatno obuhvatiti još neke osobe iz njihova kruga pa nisu isključena uhićenja još nekih osoba povezanih s reketarenjem riječkih poduzetnika.

>>Reketario dužnika 14 godina. Uzeo mu novac, stan, skuter, auto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije