Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Ramljak: Nije me iznenadila odluka suda u Srbiji

Ante Ramljak
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.08.2017.
u 12:45

Ramljak je na pitanje novinara kazao da Srbija još uvijek nije članica Europske unije, pa su stoga "njihove odluke – njihove odluke"

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak kazao je u četvrtak nakon sastanka u Vladi da ga nije iznenadila odluka suda u Beogradu koji je odbio zahtjev da poduzeća iz koncerna Agrokor koja posluju u Srbiji dođu u nadležnost tzv. lex Agrokor.

Ramljak je na pitanje novinara kazao da Srbija još uvijek nije članica Europske unije, pa su stoga "njihove odluke – njihove odluke". Pritom smatra da takva odluka neće potaknuti i druge zemlje da naprave isto.

Sud u Beogradu odbio je zahtjev privremenog upravitelja Agrokora da poduzeća koju posluju u sklopu koncerna u Srbiji prijeđu pod nadležnost Lex Agrokora, pišu jutros mediji u Srbiji.

Na upit što bi to moglo značiti za poslovanje Agrokora i njegovo restrukturiranje, s obzirom na to da bi tamošnji vjerovnici mogli biti puno oštriji od onih koji prihvaćaju Lex Agrokor, Ramljak je rekao da smatra da će svi vjerovnici, bez obzira na to gdje se nalazila imovina Agrokora, biti namireni iz ukupne imovine koju ima Agrokor, bez obzira u kojoj se zemlji nalazili.

''Neće se ići na pojedinačno namirenje''. ustvrdio je.

Na pitanje novinara je li o tome bilo riječi na sastanku u Vladi, Ramljak je kazao da nije, već da se razgovaralo o temama s Vjerovničkog vijeća, u kojima će danas biti i odluka o isplati starog duga prema dobavljačima.

U četvrtak poslijepodne održava se sjednica Privremenog vjerovničkog vijeća, a Ramljak će nakon sjednice održati briefing za medije na kojem će, kako je najavio, medije o svemu podrobnije obavijestiti.

– Jučer smo primili rješenje prvostupanjskog suda u Srbiji kojim se odbija Agrokorov zahtjev za priznanjem stranog postupka izvanredne uprave u Srbiji. Rješenje moramo proučiti i očekujemo da ćemo na njega uložiti žalbu. U međuvremenu, ovo rješenje ni na koji način ne utječe na svakodnevno poslovanje Agrokorovih kompanija u Srbiji koje je stabilno – pojasnili su Večernjem listu iz Agrokora.

Ključne riječi

Komentara 51

Avatar debela koli
debela koli
11:13 31.08.2017.

Znači, u Srbiji pušenje.

DU
Deleted user
12:36 31.08.2017.

Ovaj Ramljak je skroz prolupao. Citat:"Srbija još uvijek nije članica Europske unije, pa su stoga "njihove odluke – njihove odluke". Pa taj rezon je ispod razine besmislenosti. A Slovenija? Ona jest članica €U, pa je zbog Agrokora u njihovom parlamentu donijela i specijalni zakon. Normalno je da svaka država štiti svoje interese. Zato je Sberbank u Srbiji zbog nenamirenih dugova blokirao Agrokorovu imovinu i zabranio Ledu da raspolaže proizvodnjom Frikoma.

Avatar daleko
daleko
11:34 31.08.2017.

Kak sad to ,ja sam mislio da će Srbija dići kredit kod MMF i iskeširati sve dugove Agrokora:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije