Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

4000 Dubrovčana dočekalo kapetana Laptala pred crkvom Svetog Vlaha

30.11.2008.
u 12:26

DUBROVNIK - Oko 4000 Dubrovčana dočekalo je kapetana Kristu Laptala ispred Crkve Svetog Vlaha. S pjesmom "Lula starog kapetana" u izvedbi Buca Pende kapetan Laptalo došao je ispred mnogobrojnih Dubrovčana koji su za svih 500-ak dana koliko je Laptalo proveo u grčkom zatvoru vjerovali u njegovu nevinost. Dokaz tome su mnogobrojni potpisi na internetskoj peticiji podrške zatočenom kapetanu, ali i skup potpore koji je organiziran kada je Laptalo nepravomoćno osuđen na 14 godina zatvora.

Poslušajte Laptalov govor

Čulo se sve do Grčke
Moto tog skupa bio je "neka se naš glas čuje do Grčke" dok se ovaj skup vodio pod motom "čulo se sve do Grčke".
- Hvala vam svima koji ste se okupili i davali mi podršku tijekom mog zatočeništva. Hvala vam, iznenadili ste me, a i niste. Drugačije nije ni moglo biti - samo je dio govora koji je Laptalo održao pred Dubrovčanima. Prije nego se obratio svim onima koji su se okupili kako bi ga pozdravili, kapetan Laptalo je, zajedno s dubrovačkim klapama Ragusavecchia, Maestral, Ragusa, Puči pjevači i Ibricom Jusićem te Srđanom Pendom otpjevao pjesmu "Tu je moj dom".


Dolazak na Stradun, video: E. Fulurija

U pjesmi mu se pridružila i rodbina, ali i svi Dubrovčani pred Crkvom Svetog Vlaha. Inače, doček Laptalu počeo je još u zračnoj luci. Iako je zrakoplov iz Zagreba kasnio pola sata, bliža rodbina i prijatelji nisu željeli propustiti da odmah na dolasku kapetana u Dubrovnik pruže ruku i pozdrave ga. Onaj kome se Laptalo najviše veselio, unuk Damjan, došao je u pratnji Nikše Dropca, vaterpolista Juga. Na dolasku Laptalo je pogledom samo tražio Damjana, ali on se sramio pred mnogim fotoreporterima.


Mislila sam da će starost dočekati u Grčkoj - Supruga Lidija, video: F. Tot

Tek kada mu se pridružila i kapetanova kći Kristina, Damjan se oslobodio i došao djedu u zagrljaj. Nakon kratkog zadržavanja u zračnoj luci, Laptalo se s obitelji uputio prema Stradunu gdje je organiziran spektakularni doček kakav Dubrovnik ne pamti. Čaše šampanjca, zvuci dubrovačkih klapa, limena glazba, mažoretkinje. Sve je bilo u funkciji kapetana Laptala. Jedino se sportskim uspjesima vaterpolista Juga i plivačice Sanje Jovanović ovako nazdravljalo. No, ovaj put Dubrovčani nisu željeli pozdraviti sportske heroje već čovjeka koji je nepravedno 500-ak dana proveo u grčkom zatvoru.

Fotogalerija: Laptala na Stradunu dočekalo 4000 ljudi

Laptalo: I polarni medvjedi su zaštićeniji od pomoraca

Prva hrvatska kava kapetana Laptala

Na Stradunu danas veličanstven doček

Fotogalerija: Laptalo stigao u zračnu luku u Zagrebu

Fotogalerija: Laptalo u Beogradu

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije