Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAEL

200 uglednika iz cijelog svijeta na predblagdanskom druženju

Izrael
Foto: CIBC
1/3
14.12.2015.
u 21:37

Veleposlanica Izraela Zina Kalay Kleitman rekla je da je protekla godina obilježena s iznimno kvalitetnom suradnjom dviju zemalja na svim razinama

Hrvatsko-izraelski poslovni klub (CIBC) i izraelsko veleposlanstvo organizirali su tradicionalno predblagdansko druženje u prepunoj svečanoj dvorani hotela AS u Zagrebu. 

Skupu su nazočili veleposlanici i diplomatski predstavnici iz Azerbejdžana, Koreje, Kine, Republike Kosova, Ukrajine i dr. te mnogi brojni uglednici iz hrvatskog kulturnog, političkog, znanstvenog i javnog života: prof.dr. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i športa, dr. Siniša Varga, ministar zdravlja, voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj dr.sc. Branko Baričević, guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, akademik Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog sabora, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, rektori prof.dr. Damir Boras, prof.dr. Željko Turkalj, prof.dr. Pero Lučin, prof.dr. Željko Tanjić, predsjednik Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Vinko Mioč, pravobraniteljica za djecu doc.dr. Ivana Milas Klarić, predsjednik HAZU, akademik Pavao Rudan glavni tajnik HAZU, proslavljeni sportaši Davor Šuker, Franjo Arapović, Zoran Primorac, Veljko Mršić, Dubravko Šimenc, Damir Škaro te brojni drugi uspješni poslovni ljudi iz Hrvatske, Izraela, Koreje, Australije i drugih krajeva svijeta. Za ovu priliku iz Izraela je doputovao posebni gost gospodin Moti Giladi, osobni prijatelj izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, te izraelska medijska i glazbena zvijezda.

Sve prisutne pozdravila je veleposlanica države Izrael u Hrvatskoj Nj. E. Zina Kalay Kleitman, ustvrdivši da je protekla godina obilježena s iznimno kvalitetnom suradnjom dviju zemalja na svim razinama koja je rezultirala i posjetom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Izraelu, te da vjeruje da će se takav trend nastaviti i u idućoj godini. Predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba prof.dr. Dragan Primorac izrazio je zadovoljstvo zbog zajedničke suradnje Kluba s izraelskom ambasadom u Hrvatskoj uz osvrt na veliki broj inicijativa koje su pokrenute u 2015. godini, te koje će se nastaviti u 2016. godini. Posebno je izdvojio područje zdravstva i energetike na kojim se već do sada ostvareni značajni projekti i suradnja između Hrvatske i Izraela. Među njima je zasigurno najvažnija suradnja s vodećom izraelskom bolnicom Hadassah Medical Center te s nizom dobitnika Nobelove nagrade koji redovno na poziv prof.dr. Primorca posjećuju Hrvatsku.

>> Ako ISIL ne bude zaustavljen, 
ovo u Iraku je 
samo početak

>> Izraelski glazbenici počastili Zagreb vrhunskom izvedbom

Komentara 2

Avatar superhik74
superhik74
23:50 14.12.2015.

A koji to blagdan slave Izraelci koji je zajednicki s oblizivacima sa slike ?

VA
vanilija
22:12 14.12.2015.

žalosno da im netko uopće dolazi na druženja i da ih se podržava, s obzirom na sav onaj teror koji godinama provode nad Palestincima! A Zapad priča o ljudskim pravima i demokraciji! A gdje je tu Izrael?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije