Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI INTERVJU

Ratko Rudić: Država ne vrednuje 
naše medalje

'13.09.2012., Zagreb - Konferencija za novinare zbornika Ratka Rudica na kojoj je  objavio da napusta klupu reprezentacije. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
21.10.2012.
u 07:24

- Neugodno mi je objašnjavati koliko je ta medalja veliki uspjeh. Nisu dovoljno vrednovani ni ostali rezultati naših sportaša. Ipak, vidim neke pomake kod nove vlade – ističe Ratko Rudić

Napuštanjem klupe hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić, najtrofejniji vaterpolski izbornik u povijesti, nije postao manje aktivan. Već je dva puta bio u Italiji, jednom u Portugalu. Nakratko se vratio i ulozi trenera, vodio je strane igrače koji igraju u talijanskim klubovima u ekshibicijskoj utakmici s reprezentacijom Italije kojom je obilježena 20. godišnjica talijanskoga osvajanja zlata u Barceloni.

– Bila je to lijepa priredba, jako dobro organizirana. Svaki je igrač dobio grafiku za uspomenu. RAI je izravno prenosio sve to, a dan poslije napravio je posebnu emisiju o meni u kojoj sam malo evocirao te uspomene iz Barcelone. Bio je tu i Paolo Barelli, predsjednik Lena koji je sad ponovno izabran za predsjednika talijanskog plivačkog udruženja – otkriva nam Rudić.

Neki misle da nećete dugo izdržati bez klupe, što vi kažete na to?

– Klupa je uvijek zanimljiva, ali ja sam već puno toga odradio, imam iza sebe klupa i klupa.

Koliko ste se nakon Londona dvoumili oko toga?

– To je sazrelo i prije OI. No, mislim da je bilo dobro vrijeme za takvu odluku. Početak je novog olimpijskog ciklusa, a ja sam s Hrvatskom odradio dva. Ionako ostajem blizu reprezentacije, samo u jednoj drugoj ulozi u kojoj mogu biti vrlo aktivan u odnosu na programe svih reprezentacija, pomagati trenerima.

Ipak taj rad nije tako vidljiv?

– Mislite, nisam toliko na sceni. Ja sam već puno puta to sve odradio, tako da sam ja neke osobne ambicije što se tiče rezultata i trofeja sasvim zadovoljio. Naprosto, želim dati maksimum i u ovoj drugoj ulozi.

Ovaj slučaj s Boškovićevim i Burićevim otkazivanjem malo je uzburkao vaterpolske vode. Kako vi gledate na sve to? Bi li oni otkazali da ste vi ostali izbornik?

– To su sad špekulacije. U svakom slučaju treba razgovarati i nastojati postići dogovor. Znam da je nakon OI novo stanje, ali odnos prema reprezentaciji mora se čuvati. Što bi bilo kad bi svi igrači zatražili odmor?! Trebalo je to ostati unutar reprezentacije, tada bi situacija bila malo jednostavnija, ali dobro, izbornik Tucak se po tom pitanju angažirao, pa ćemo vidjeti kakvi će rezultati biti.

>> Cijeli veliki intervju s vaterpolskim magom čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista <<

 

Komentara 4

BU
Bullshitter
07:33 21.10.2012.

Od medalja se ne živi, iskreno. Neka država prvo vrednuje čovjeka, pa onda rad, pa onda pamet, pa onda umjetnost, sport, medalje, zabavu... Ipak su tu neki prioriteti a naša država pada na najosnovnijim. I još ima obraza pljačkati svoj narod, lopovima političarima, lopovima strankama, porezima, haračima itd. Lako za medalje, nije to sad toliko bitno, da se ne zavaravamo.

SJ
Sve je uzalud
08:31 21.10.2012.

Državi je važno da se sa vama slika i prezentira po svijetu i to koristi za vlastitu promidžbu. Za to od države nečete dobiti ništa jer nju vaši uspjesi ne interesiraju, bukvalno.

TE
Testera
11:20 21.10.2012.

Velika Britanija nije isplatila ništa svojim osvajačima medalja a osvojila ih je 56. Jednostavno, svi ti spoštaši imaju milijonske ugovore sa sponzorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije