Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jović napao HRT:

Sramota, ponizili su Hrvatsku samo da ne bismo čuli himnu Srbije!

Vaterpolo Srbija
Foto: Reuters/PIXSELL
09.08.2015.
u 10:56

'Spremni su poniziti hrvatsku reprezentaciju koja je osvojila srebro samo da ne bismo gledali Srbe pobjednike.'

Vaterpolisti Srbije uvjerljivo su pobijedili Hrvatsku (11:4) i zasluženo osvojili treće zlato na svjetskim prvenstvima. No slavlje im je donekle pokvario HRT, koji se iz prijenosa utakmice isključio odmah po njenom završetku pa dodjele medalja i intoniranje himne gledatelji nisu imali prilike vidjeti i čuti.

Razljutilo je to srbijanske medije i predstavnike Srba u Hrvatskoj pa su poslali protestne note našoj javnoj televiziji, koja u posljednje vrijeme ima tu lošu praksu isključivati se iz prijenosa sportskih događanja čim završe. Nekad su se mogle vidjeti proslave i čuti izjave, ali danas je sve skupa poprilično neprofesionalno i ispod razine državne televizije, koje ni toliko spominjana štednja ne može opravdati jer ipak moraju imati odgovornosti prema pretplatnicima.

Ali baš zato Srbi ne mogu doživjeti postupak HRT-a osobno, isto bi bilo i da se Hrvatska okitila zlatom, nažalost. Svejedno, član Vijeća srpske nacionalne manjine u Zagrebu, profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i nekadašnji savjetnik predsjednik Republike Hrvatske Ive Josipovića, Dejan Jović, žestoko je reagirao na svom Twitter profilu.

- Još jedna sramota. Spremni su poniziti hrvatsku reprezentaciju koja je osvojila srebro samo da ne bismo gledali Srbe pobjednike. HRT, naravno, pretpostavlja da nitko od njihovih pretplatnika ne navija za Srbiju, a još manje da ima onih kojima su draga oba tima.

Nekad poprilično umjereni Jović očito je po preuzimanju političke funkcije malo promijenio retoriku i počeo se služiti i senzacionalizmom da bi opravdao svoju poziciju. A na sve se HRT (još) nije oglasio.

>> Vaterpolisti spavali u zračnoj luci, zrakoplov kojim su trebali stići se pokvario!

>> Dečki glavu gore, bit će još puno finala!

>> Srbi se naslađuju: Vaterpolska oluja otpuhala Hrvate!

>> Srbija stigla do svjetskog zlata protiv neprepoznatljive Hrvatske!

Komentara 349

MA
makotako
11:50 09.08.2015.

srpska truba

Avatar vatrogasac
vatrogasac
11:31 09.08.2015.

Po običaju srbi prečani aktivno djeluju protiv hrvatske države i hrvatskog naroda,ono što je posebno ogorčilo javnost je činjenica da je političar Josipović osubu pod imenom Jović dove čak u ured predsjednika degradirajući tako važnu instituciju. Aktivno subverzivno djelovanje pojedinihh srba prečana vidi se i na području sporta di se hrvatske sportske klubove optužuje i prijavljuje za sve i svašta nanoseći našim ionkako siromašnim klubovima više milijunske kazne! Izvjesni jović bi da mi slušamo srbijansku himnu,pokazujući time koju državu smatra svojom što ne iznenađuje ali tog i takvog je lansirao političar Josipovič.

PM
perica_mali
11:11 09.08.2015.

bravo za srebro !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije