Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO SEDMAK Urednik HTV-ove redakcije Kontakt-programa otkriva pojedinosti novog showa koji počinje 1. travnja

U 'Pjevanju sa zvijezdama' očekuje nas još neviđena scenografija

25.01.2007.
u 11:54

Početkom travnja na HTV-u će početi prikazivanje novog glazbenog showa čiji je radni naslov "Pjevanje sa zvijezdama". I sam radni naslov otkriva da je riječ o showu čija je koncepcija slična "Plesu sa zvijezdama", no umjesto plesnog podija, javne će osobe gledateljima pokazati svoje glasovne sposobnosti.

Riječ je također o licencnoj emisiji, koju je HTV preuzeo od BBC-a, a Mario Sedmak, urednik redakcije Kontakt-programa, otkriva da im mali problem zadaje i originalni naziv emisije "Just the Two of Us". Hrvatski jezik je takav kakav je, a mi imamo zadani format i špicu emisije objašnjava Sedmak dodajući da se još ne zna točno ime showa. Ipak, on bi volio da u imenu ostane riječ "zvijezde" jer je to i okosnica showa.

Koncept je već poznat. Natjecat će se osam parova koje će činiti po jedan pjevač i jedna medijski eksponirana osoba. Oni će se glasom natjecati za naklonost publike i žirija. Žiri će biti sastavljen od dva glazbenika koja su se dokazala u svom poslu i dvije osobe koje će biti zadužene za ocjenjivanje općeg dojma i scenskog nastupa. Sedmak ističe da je projekt u ranoj fazi te se još ne znaju ni imena natjecatelja ni imena članova žirija, no za razliku od BBC-ove emisije koja se emitirala svakog dana, naši će gledatelji osam emisija glazbenog okršaja moći pratiti jednom u tjednu.

Najveći izazov u novom showu predstavlja scenografija kakva dosad nije viđena na domaćim televizijama. Riječ je o svojevrsnom pleksiglasu koji, uz pomoć različitih svjetala, stvara doživljaj potpuno nove scenografije. Upravo to nam je najveći izazov. Budući da je riječ o licencnoj emisiji, propisane su odredbe kojih se moramo pridržavati objašnjava Sedmak dodajući da je scena zahtjevna jer sadrži mnogo tehnički zahtjevnih elemenata. Novi show ponudit će novu dimenziju poručuje Sedmak.

Želite prijaviti greške?