Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi izvor zarade

Oskarovci osvajaju TV-serije: I Halle Berry je popustila, svi žele na male ekrane

halle berry olivier martinez
Foto: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL
19.07.2014.
u 11:00

Najsvježiji je transfer 47-godišnje oskarovke Halle Berry, heroine znanstvenofantastične serije "Extant" od 13 nastavaka koja je 9. srpnja premijerno krenula u Americi na CBS-u. Od serije se puno očekuje, a da će TV djelo kreatora Mickeya Fishera i izvršnog producenta Stevena Spielberga vrlo vjerojatno zaokupiti pažnju širokog gledateljstva, može se naslutiti iz samog opisa intrigantne radnje.

Posljednje desetljeće svjedoci smo prelaska sve većeg broja najvećih filmskih zvijezda u televizijske serije. Redom su to holivudski oskarovci koji su shvatili da serije u popularnosti i kvaliteti dosežu, pa čak i nadmašuju i najveće filmske blockbustere.

Jessica Lange najuspješnija

Najsvježiji je transfer 47-godišnje oskarovke Halle Berry, heroine znanstvenofantastične serije "Extant" od 13 nastavaka koja je 9. srpnja premijerno krenula u Americi na CBS-u. Od serije se puno očekuje, a da će TV djelo kreatora Mickeya Fishera i izvršnog producenta Stevena Spielberga vrlo vjerojatno zaokupiti pažnju širokog gledateljstva, može se naslutiti iz samog opisa intrigantne radnje. Naime, Berry igra astronautkinju Molly Woods koja se vraća kući nakon što je godinu dana provela sama u svemiru u misiji te otkriva da je neobjašnjivo ostala trudna. Hrvatima je serija posebno zanimljiva zbog toga što Halleina supruga Johna Woodsa glumi Goran Višnjić pa se nadamo da će se "Extant" emitirati i kod nas. I sama Halle svjesna je veličine ovog zaokreta u svojoj glumačkoj karijeri.

– Sa serijom "Extant" počinje nova era moje karijere – izjavila je Berry.

Oskarovac Robin Williams nakon 31 godine vratio se snimanju televizijskih serija sa sitcomom "Luđaci". Williams je odglumio ekscentričnog stručnjaka za reklamiranje Simona Robertsa kojeg je opisao kao tipa koji može prodati frappuccino Starbucksu, oblake Bogu, kao tipa koje može prodati sve.

Možda je najveći uspjeh s prelaskom iz filma u serije postigla 65-godišnja dvostruka oskarovka Jessica Lange. U sedmoj umjetnosti više je gotovo uopće nema, ali zato rastura u odličnoj seriji "Američka horor priča" s elementima horora, trilera i erotike. Lange je za ulogu vrhovne vještice Fione Goode osvojila nagrade Emmy i Zlatni globus, a o popularnosti serijala govori i podatak da se priprema snimanje pete sezone.

Kevinu Spaceyu smiješi se Emmy

Čak trinaest nominacija za Emmy ove godine ima politička dramska serija "Kuća od karata" među kojima je i ona za najboljega glavnog glumca, 54-godišnjeg Kevina Spaceya. Dvostruki oskarovac briljantno je utjelovio kongresnika Francisa Underwooda koji zajedno sa svojom jednako spletkaroški raspoloženom Claire (Robin Wright) smišlja osvete ljudima koji su ga izdali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije