Naslovnica Tech/Sci Gadgeti

Žuti povratak slavne Nokije iz Matrixa sada s 4G mrežom

Klizni poklopac baš i ne klizi onako glatko kao na starim modelima
26. veljače 2018. u 11:58 1 komentara 1139 prikaza
Nokia 8110 4G
Foto: Danijel Lijović
Pogledajte galeriju 1/11

Popularni Nokijin mobitel 8110 s kliznim poklopcem iz 90-ih godina doživio je svoju reinkarnaciju na ovogodišnjem MWC sajmu u Barceloni, više od 20 godina od svoje promocije 1996. godine. 

SNIMI EMOJI Isprobali smo najzabavniju opciju novih Samsungovih Galaxy S9 mobitela

Ovaj model poznajete još pod nadimkom "banana mobitel" i dakako iz slavnog SF filma Matrix koji je 1999. dodatno popularizirao ovaj mobitel i donio mu kultni status. 

[video: 24073 / Remake Matrix Nokije]

HMD Global je tako odlučio oživjeti još jedan stari Nokijin brend, sada u ojačanoj verziji - originalni nije imao internet ni kameru, a sada ima 4G mrežu, možete slati e-mail, koristiti mobitel i kao hot spot za svoj primarni smartphone, a tu je i kamera - doduše u retro stilu 2MP. 

Morali smo isprobati ovaj remake iz prve ruke. Klizni poklopac baš i ne klizi onako glatko kao na starim modelima pa sam trebao i nekoliko pokušaja da otvorim iz prve. Za razliku od originalnog modela koji je volio crnu boju sada veće zanimanje vlada za žutu varijantu pa je time nadimak "banana" zaokružen u potpunosti. 

[video: 24074 / ]

Tu je i dobra stara igra Zmija, no kao i na lanjskoj obnovljenoj Nokiji 3110 i ovdje se radi o drugoj generaciji Zmije koja vuče manje nostalgije od originalne. 

Galaxy predstavio Galaxy S9 i S9+ Galaxy S9 i S9+ Samsung otkrio što donosi nova serija i što napraviti da dobijete popust NOVI REMAKE Nokia vraća legendarni Matrix mobitel
Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

  • kristijanbijelic:

    Koliko je meni poznato prosle godine je zizasla 3310 a ne 3110. Alo novinari jer ko provjerava taj tekst sto pisete prije objave.