Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
facebook

Zuckerbergovi noviteti: Timeline je priča o vašem životu

facebook (1)
AFP/PIXSELL
22.09.2011.
u 20:16

Komentari korisnika te društvene mreže variraju od oduševljenja do razočarenja.

Timeline (vremenska linija) i nova klasa aplikacija dvije su najvažnije novosti na društvenoj mreži Facebook, otkriveno je na konferenciji f8 održanoj u četvrtak navečer u San Franciscu. Moto konferencije namijenjene developerima koji svoje proizvode žele prilagoditi Facebooku glasio je "Čitaj. Gledaj. Slušaj." Vremenska linija prikazuje najvažnije trenutke iz cijelog života korisnika Facebooka, od rođenja pa sve do današnjeg dana.

Riječ je o pokušaju da se svi važni događaji drže na dohvat ruke, te da se korisnik tako na što bolji i kompletniji način predstavi prijateljima. Time se želi riješiti problem zida, koji prikazuje samo najnovije događaje, dok stari padaju u zaborav.

"Priča o vašem životu"

- Vremenska linija je priča o vašem životu. Sastoji se od tri dijela: priča, aplikacija i novoga načina da se izrazite - objasnio je novi koncept osnivač Facebooka Mark Zuckerberg.

Dakle, korisnici će na svoju vremensku liniju moći dodavati različite aplikacije, informacije o interesima i stvarima kojima se bave. Tako, na primjer, možete prijateljima pokazati što ste sve skuhali, i to tako da će jela biti raspoređena na posebnoj vremenskoj liniji, objasnio je Zuckerberg. Mogućnost personalizacije je veća, pa će vremenske linije različitih korisnika izgledati drugačije, ovisno o njihovim interesima.

Nove aplikacije

Kako bi realizirali ovaj koncept u Facebooku su morali osmisliti potpuno novu klasu aplikacija pomoću nove verzije Open Grapha, rekao je Zuckerberg. Sada postoje aplikacije za komunikaciju, igre, medije i lifestyle. Facebook se tako, na primjer, povezao s glazbenim servisom Spotify kako bi kreirali aplikaciju koja korisnicima omogućuje da otkriju zanimljivu, dotad nepoznatu glazbu, te da s prijateljima istovremeno slušaju istu pjesmu. Facebook se radi stvaranja novih aplikacija povezao i s drugim developerima, poput Netflixa, Hulua i drugih.

Nadograđen je i koncept lajkanja - korisnici sada imaju veću paletu osjećaja koje mogu izraziti o nečemu. Tako umjesto lajkanja knjige ili filma, možete prijatelje obavijestiti da čitate knjigu ili gledate film.
- Možete se povezati sa bilo čime na koji god način želite - rekao je Zuckerberg.

Ključne riječi

Komentara 33

LO
loza
20:32 22.09.2011.

Ludilo brate, još nisam isprabao one prošle novitete, niti one pretprošle, niti one pretploše, ali kad dođu ovi na red sigurno ću ih odmah isprobati.

JU
juredavorin
21:12 22.09.2011.

@marine oni već jesu d******

M1
marin_11
20:45 22.09.2011.

Genijalno - posebno ovo sa receptima i muzikom koju zajedno slušamo. Još malo i korisnici fejsbuka će se pretvoriti u potpune debilčiće !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije