Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opovrgnuo glasine

Zuckerberg: Facebook neće imati svoju marku mobitela

facebook, Mark Zuckerberg,  (1)
Reuters/Pixsell
15.02.2011.
u 17:50

Delegatima na Svjetskom mobilnom kongresu u Barceloni otkrio je da će se u budućnosti pojaviti različiti uređaji s još boljom podrškom za društvene mreže, ali mobiteli brenda Facebook zasad nisu u planu, javlja BBC

Šef Facebooka Mark Zuckerberg opovrgnuo je glasine da njegova kompanija planira lansiranje vlastita mobilnog telefona. Delegatima na Svjetskom kongresu mobilne industrije u Barceloni otkrio je da će se u budućnosti pojaviti različiti uređaji s još boljom podrškom za društvene mreže, ali mobiteli brenda Facebook zasad nisu u planu, javlja BBC.

Proteklih su se dana pojavila nagađanja da Facebook u suradnji s jednim velikim proizvođačem radi na vlastitu modelu mobilnog telefona. Osim što je i sam Zuckerberg to opovrgnuo, čak i stručnjaci smatraju da vlastiti mobitel nije smjer kojim će Facebook krenuti.

– Facebook je omogućio proizvođačima korištenje programa Application Programming Interfaces (APIs) koji im dopušta još lakše integriranje podrške za društvene mreže u operativne sustave. Mislim da će se Facebook više usredotočiti na softversku podršku nego na vlastiti hardver – rekao je Gareth Beavis iz časopisa Techradar dodajući da APIs proizvođačima nudi veliku mogućnost oblikovanja operativnog sustava na mobitelu.

Prema posljednjim podacima 30,8 posto korisnika "pametnih mobitela" svoje uređaje koristi za pristup društvenim mrežama dok taj postotak kod korisnika "običnih" mobitela iznosi tek 6,8 posto.

Komentara 6

Avatar ludi kekec
ludi kekec
15:11 16.02.2011.

ma čemu panika... pa za 5 godina samo ćemo se mutno sjećati nekakvog facebooka...

OB
-obrisani-
20:50 15.02.2011.

Nosi se ti i tvoj fejsbuk uku.ac

OB
-obrisani-
20:12 15.02.2011.

Ni kontrazla neće imati svoj portret na tom servisu tajnih službi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije