Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEGATREND

Znate li kolika je vrijednost vaših podataka u novcu

Anđelka Strajher, predsjednica uprave Megatrend poslovnih rješenja, u data centru Megatrenda
29.05.2019.
u 14:40

Kvarovi diskova najčešći su kvarovi u IT-u te uz sve opasnije računalne viruse predstavljaju najveći rizik za vaše podatke

Vaši podaci generiraju se velikom brzinom i njihova količina raste iz dana u dan… mailovi, dokumenti, tablice, slike, video, izvještaji, baze, programski kod u aplikacijama, virtualni serveri…

Jeste li ikada izračunali kolika je vrijednost vaših podataka u nekoj novčanoj valuti? Vjerojatno niste. Poslovni korisnici, čak i iz segmenta malog i mikro poduzetništva, kod potpunog gubitka podataka imaju direktnu novčanu štetu od nekoliko desetaka ili stotina tisuća kuna, a srednji i veliki poduzetnici tu direktnu štetu mjere u višemilijunskim iznosima, dok je indirektna šteta još i veća. Nerijetko se tvrtke nakon takve štete nikad i ne oporave.

Ne riskirajte gubitak podataka

Kvarovi diskova među najčešćim su kvarovima u IT-u te uz sve opasnije računalne viruse predstavljaju najveći rizik za vaše podatke. Korisnici uglavnom nisu svjesni da gubitak nekih podataka može tvrtku koštati dosta novca, a i vremena zaposlenika koji moraju neki posao napraviti ispočetka. U slučaju loše izvedenog IT sustava rizik od gubitka podataka u tvrtkama prilično je visok. Također je visok i rizik od curenja ili krađe podataka.

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja osigurava svojim korisnicima smještaj podataka u vrhunski opremljenom data centru bilo kroz uslugu Backup as a Service, Disaster Recovery as a Service, ili pak kao pružanje usluge kolokacije vaših fizičkih servera ili kroz najam virtualnih servera. Kao IBM Platinum partner implementiramo najsofisticiranije IBM Storage sustave pa su tako svi vaši podaci u našem data centru smješteni na visoko dostupnom IBM Storewize clusteru. Također iste storage sustave možemo implementirati direktno kod samih korisnika, na njihovoj primarnoj i/ili sekundarnoj lokaciji.

Napredan IBM Spectrum Virtualize software svojom jednostavnošću korištenja i naprednim (ponekad i unikatnim) funkcijama: EasyTier, FlashCopy, RealTimeCompression, Remote Mirror i drugim pomiče granice u jednostavnosti korištenja, pouzdanosti, brzini i ukupnom trošku korištenja. Funkcijom virtualizacije drugih/vanjskih storage sustava (podržani su gotovo svi sustavi svih ostalih proizvođača) IBM Spectrum Virtualize omogućava iskorištenje (i virtualizaciju) postojećih sustava kod korisnika, odnosno omogućava jednostavnu i bezbolnu migraciju podataka.

IBM Flash sustavi

IBM Flash System je storage sustav zasnovan na flash memoriji (nema diskova/pokretnih dijelova). Izuzetne performanse, ultraniska latencija, male dimenzije i skromna potrošnja energije glavne su osobine IBM Flash sustava. U kombinaciji s EasyTier funkcijom IBM Storwize sustava (Flash spojen kao vanjski storage) moguće je izgraditi performansno vrhunski sustav uz prihvatljivu investiciju.

Megatrend poslovna rješenja koriste storage virtualizacijske tehnologije od prvih dana postojanja, u svom vlastitom data centru i implementirane kod korisnika. Neke od najvećih i najnaprednijih (npr. tri Storwize sustava u clusteru s remote mirrorom na dvije lokacije) uspostavljene su zahvaljujući Megatrendovoj ekspertizi i iskustvu uz korištenje IBM Storwize i Flash sustava.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije