Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Online usavršavanje

Želite dodatno znanje, a nemate vremena za učenje? Rješenje su edukacije na internetu

surfanje,kompjuter,računalo,internet
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/3
19.05.2014.
u 17:00

Zbog ubrzanog načina života mnogi nemaju vremena za trajno učenje, no u tome im mogu pomoći brojne online edukacije.

Život i rad u globalnom tržišnom okruženju zahtijevaju brzu prilagodbu te nova znanja i vještine. Zbog ubrzanog načina života mnogi nemaju vremena za trajno učenje, no u tome im mogu pomoći brojne online edukacije.

Bilo da se radi o osobnom ili poslovnom razvoju, edukacije koje možete pohađati "kod kuće" mogu doprinijeti stjecanju znanja i komunikacijskih vještina, a time i konkurentnosti i zapošljivosti. Kroz razne edukacije postiže se kreativnost, a osim znanja dobivaju se i certifikati koji su dobri za životopis.

Strani jezici

Jedno od najčešćih znanja koje se želi postići svakako su strani jezici na koje se danas pri zapošljavanju gleda kao na osnovno znanje. Online edukacije pružaju mogućnost učenja jezika od početka, ali i usavršavanje jezika, kroz gramatiku, vokabular ili pak komunikaciju.

Oni koji zbog posla ili drugih obaveza ne mogu pohađati škole stranih jezika mogu odabrati neku od edukacija koje se nude putem interneta. Pakete za učenje stranih jezika možete pronaći i na stranici jezici.vecernji.hr.

Mnoge stranice nude i besplatan sadržaj za učenje stranih jezika, a jedna od njih je i openculture.com.

IT znanje

Razvoj novih tehnologija nametnuo je poznavanje informatike kao veliku prednost. Za sve one koji se žele "potkovati" IT znanjem postoji nekoliko online tečajeva.

Kako izraditi web stranicu samo je jedna od stvari koju se može naučiti putem online edukacija. Na stranicama poput itdesk.info.hr možete pronaći korisne informacije o osnovnim pojmovima u IT-ju, bazama podataka ili pak obradi slika.

Poslovno usavršavanje

Mnogi poslovi danas zahtijevaju dobre menadžerske i poduzetničke vještine, a vrlo je važno i umijeće komuniciranja. Svjesne toga mnoge tvrtke šalju svoje zaposlenike na seminare i radionice kao bi unaprijedili njihovo znanje i vještine.

No, za one koji na tome moraju sami poraditi postoje mnogi edukacijski programi dostupni na internetu.

Programe cjeloživotnog učenja možete pronaći i na stranici 24sata.mojrazvoj.eu.

Škola i fakultet

Mnoge korisne materijale mogu pronaći učenici i studenti, od materijala koji su im potrebni za svakodnevnu nastavu do onih kojima mogu unaprijediti svoje znanje.

Neke od takvih stranica su ucionica.vecernji.hr i ucionica.hr.

Ostalo

S obzirom na brojna područja interesa na internetu su dostupni razni priručni zahvaljujući kojima se mogu steći osnovna (i šira) znanja vezana uz neko područje.

Primjer je e-škola astronomije.

>> Nauči engleski, njemački i talijanski – online!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije